Indulnak a pletykák a Galaxy Note 5-ről

A Samsungnál már viszonylag régóta folynak a fejlesztések a 4K felbontású AMOLED kijelzőkkel kapcsolatban, és a legújabb szóbeszédek szerint a Note 5-ben már egy ilyen megjelenítő kaphat helyet. A dél-koreai gyártónak ugyanis a belső ütemterve szerint jövő augusztusig kellene elkészülnie az 5,9-6 hüvelykes UHD kijelzőjével, hogy a legújabb csúcsphabletjükbe már 700 ppi-nél magasabb képpontsűrűséget garantáló képernyő kerüljön.

A 2160 x 3840 pixel felbontású kijelzőről egy-egy konferencián már szó ejtett a Samsung. A gyémánt pixel technológia inkább a PenTile-hoz közelít, mintsem az RGB mátrixhoz, ám az előbbinél fellépő szőrösödés az elképesztően nagy felbontás miatt már szemmel aligha lesz látható. Az LG egyébként szintén fejleszti hasonló megoldásukat, a vállalat 600-700 ppi eléréséről beszélt, vagyis a 2015-ös év inkább az őrült felbontáshajhászásról fog szólni a felsőkategóriában. A pletykák szerint az Exynos 7420 chipset által hajtott, 746 ppi-t garantáló Note 5 bejelentésére persze még rengeteget kell várni, hiszen a mostani trendek szerint a Samsung majd csak a szeptemberben megrendezésre kerülő berlini IFA kiállítás alkalmával leplezi le újdonságát.

Azóta történt

  • Még nem kell 4K kijelző mobilokba!

    Az üzemidő drasztikus romlása miatt a Huawei a közeljövőben nem tervezi a nyolcmillió képpontból építkező megjelenítők bevetését okostelefonjaiban.

Előzmények

Hirdetés