Íme a legolcsóbb Huawei P40

A P40 Lite E persze valójában egy átcímkézett, Y-szériás modell, és bár rendszerchipje nem friss, Google-szolgáltatások helyett csak HMS-t futtat.

Hirdetés

A hamarosan nálunk is megjelenő P40 Lite árazása - a Google-ökoszisztéma nélkül kvázi egyértelműen - nagyon vonzó lett, ám mégsem ez lesz a legkedvezőbb árú terméke a P40-sorozatnak: átcímkézett Y7p is érkezik Európába, P40 Lite E néven. A termék a gyártó lengyel oldalán már meg is jelent, 700 zlotyba,  azaz körülbelül 55 000 forintba kerül, és még egy Huawei Band 4-et is adnak hozzá ajándékba.


[+]

A 6,39 hüvelykes IPS kijelzővel szerelt mobil 720p+ felbontású kijelzőt kapott, bal felső sarkában pedig kameralyuk figyel, 8 megapixeles szenzoron át. A hátlapi főkamera 48 megapixeles (f/1,8), és jár mellé egy 8 megapixeles ultraszéles kamera, illetve egy 2 megapixeles mélységszenzor, meg persze AI-funkció, csomó előre definiált kategóriával. Ha már hátlap, nem maradt el róla az ujjlenyomat-olvasó sem.


[+]

A rendszer alapjait jól ismert rendszerchip, a Kirin 710F látja el: ugyanezzel a hardverrel elérhetők még Google-pakkos Huawei mobilok is, de jellemzően magasabb áron. Az Android rendszerhez EMUI 9.1 tartozik, RAM-ból 4 GB, tárolóból pedig 64 GB jut. A mobil egyelőre csak Lengyelországban érhető el, de ez valószínűleg megváltozik a közeljövőben, és jó eséllyel hozzánk is jut majd a fekete és kék színekben piacra kerülő, olcsó P40-ből.

Előzmények

  • Huawei Experience: Bemutatkozik a Huawei Mobile Services

    A sencseni gyártó saját mobilszolgáltatásaiban és alkalmazásparkjában látja a jövőt, amivel az Apple és a Google kihívója lehet.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés