Íme, 2020 eddigi legsikeresebb okostelefonja

Kis utánagondolással valószínűleg sem a gyártó, sem a típus nem lesz meglepő, viszont az arányok és a jellemző árkategóriák nagyon érdekesek az első félévből.

Hirdetés

Az Omdia most közölte legfrissebb piaci felmérésének eredményét, ami alapján megtudhatjuk, hogy mik voltak 2020 első félévének legnagyobb mennyiségben leszállított okostelefonjai. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára ismét az Apple állhat, hiszen az iPhone 11-ből 37,7 milliós példányszám került forgalomba. Több szempontból is extrém ez a szám, összehasonlításképpen megnézhetjük a tavalyi, 2019-es első félévet, amikor a hasonló kategóriás iPhone XR lett a nyerő, de 26,9 millióval, jóval kisebb fölénnyel a második helyezett előtt.


A Unit táblát természetesen millióval kell szorozni [+]

Érdekes, hogy míg tavaly a második Galaxy A10 értelemszerűen a nettó olcsóságával vívta ki ezt a címet, addig idén a Galaxy A51 inkább egy kellemes ár/érték arányú, de abszolútértékben nem olcsó középkategóriás, sőt, egészen a nyolcadik helyig nem is láthatunk belépőszintű eszközt. Ahogy azt lehet látni a képen is, kizárólag a Xiaomi és a Samsung viszi a többi helyezést, tavaly még bejutott az Oppo is a listára az A5-tel. Nem csak az olcsóbb Apple-mobilok vitték idén a prímet, 14,4 millió elment az iPhone 11 Pro és Pro Max eszközökből is, tehát ha a kettőt egy készüléknek vennénk, bőven a dobogó második helyét csíphette volna meg a hetedik és a tizedik helyezett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés