Így trónfosztotta a Mi 10 Ultra a P40 Prót a DxOMarknál

Két ponttal ért el többet a Xiaomi sokrétű kamerarendszere a P40 Pro szettjénél.

Egyre több márka büszkélkedik el a francia központú, elsősorban digitális fényképezőgépek és objektívek vizsgálatára szakosodott DxOMark mobilkamerás vizsgálatának eredményeire. Mondjuk voltak az évek során érdekességek, amikor ők valamelyik Xperiát találták a piac legjobbjának, és mi finoman szólva sem értettünk ezzel egyet. Mára viszont szépen kiforrt a DxOMark tesztrendszere és a hátlapi kamerák fotós képessége mellett a videós, a szelfis és a hangminőség témakörébe is belefolynak.


[+]

A hátlapi rendszer versenyében eddig a P40 Pro állt a dobogó legtetején 128 ponttal (140 pont a fotós és 105 a videós képességek esetében)  – egészen tegnapig, amikor a Mi 10 Ultra trónfosztotta. A Xiaomi nyugati piacokra is érkező ketyeréje 142 pontot gyűjtött állóképek és 106-ot mozgóképek esetében, a súlyozott átlag pedig 130 ponttal repítette aranyérmes pozícióba, ám a részletek előtt nézzük át a kamerarendszert!

[+]

A főegység egy 1/1,32"-es, 48 megapixeles szenzor PD és lézeres autofókusszal, f/1,9 rekeszértékű lencsével és optikai képstabilizálással (25 mm). 48 megapixeles a 120 milliméteres periszkópos kamera is (1/2", PD-autofókusz, 120x-os hibrid zoom), amely 10x-es optikai nagyítást kínál, ha a 12 mm-es, 20 megapixeles ultraszéles modulhoz viszonyítjuk (1/2,8", f/2,2, PD-autofókusz). Akad továbbá egy 2x-os zoomegység (12 megapixel, 50 mm, f/2, 1/2,55", dual PD-autofókusz), az előlapra pedig 20 megapixeles egység került, bár ezt a DxOMark még nem vizsgálta be.


[+]

Ami a fotózást illeti, elismerést kapott a kiemelkedő dinamikaátfogás, a jófajta részletesség a két zoomkamerát beleértve, a gyors fókusz, a visszafogott zajszűrés, a megfelelő expozíció éjszaka és a portrémód részletessége. A fehéregyensúly viszont nem mindig volt a topon, sötétben az Ultra néha alulexponált és ugyanekkor a részletesség is szenvedett némi csorbát. A videók remek stabilizálást, élénk színeket, megbízható fókuszt, nagy dinamikaátfogást és visszafogott zajszűrést hoztak. Néha azért némi zajt a DxOMark kiszúrt, és képkocka és képkocka között előfordult minőségromlás. Mesterséges fényeknél néha a színek is eltévelyedtek kicsit. Akárhogy is: a fotós és a videós pontszámok kiemelkedőek, és alig várjuk, hogy ha / amikor a Mi 10 Ultra eljut hozzánk, mi is kipróbálhassuk élesben.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P40 Pro+ - zoom zoom

    10x-es optikai nagyítás a zoomtelefonok új mércéje, a Huawei topkészüléke máskülönben épp annyira jó, mint a P40 Pro – ugyanazzal a kritikus hibával.

  • Xiaomi Mi 10 - nem olcsóbb, hanem kedvezőbb árfekvésű

    Rárúgta a Xiaomi az eddigi rajongóira is az ajtót az Mi 10 árazásával, a Pro volt az igazi szívroham, de a sima sem lett egy olcsó modell.

Hirdetés