IFA 2018: Többféle újdonság az Audio-Technicától

Hirdetés

Fülhallgatós vonalon a teljesen vezeték nélküli, töltőkapszulás kütyük kaptak elég komoly hangsúlyt az idei kiállításon, ennek megfelelően az Audio-Technica is elhozta első két ilyen modelljét, a sportos kialakítású ATH-SPORT7TW-t és az elegáns ATH-CKR7TW-t. Mindkettő különlegesen hangolt, 11 milliméteres meghajtót kapott, a membránokat karbon merevíti a gyorsaság és visszafogottabb torzítás érdekében.


[+]

A sportos kivitel 3,5 órás üzemidőt ígér, a CKR pedig akár 6 órát is tud menni egy feltöltéssel, egyhuzamban ennyi zenehallgatás után érdemes is 10 perc pihenőt tartani, a kapszula ennyi idő alatt további 45 percnyi használatot tesz lehetővé. A CKR-től összesen 15, a SPORT7-től pedig 17,5 óra üzemidőt várhatunk, a kapszula egyszeri feltöltésével. Mindkét kütyü ismeri az SBC, AAC és AptX kodekeket, a hétköznapokra szánt modell pedig AKM AK4375 DAC-jának köszönhetően emelkedik ki a hangminőségét illetően.


[+]

A SPORT7TW természetesen izzadság - és fröccsenésálló, IPX5 sztenderdek szerint vizsgázott. Hasznos extra a hear-through funkció, ami az izolációt szünteti meg a külvilágtól a bal oldali füles megérintésével. Még az ősz folyamán elérhetővé válnak a vezeték nélküli újdonságok az ATH-SPORT7TW körülbelül 65 000 forintos, míg az ATH-CKR7TW nagyjából 83 000 forintos árcímkével.


[+]

Utódot kapott a mobilos felhasználáshoz megálmodott, 2014-ben bemutatott ATH-MSR7 is. A sikeres modell nevén sem sokat variáltak, ATH-MSR7b néven hozták el, jobb hangminőséget és kényelmesebb hordozhatóságot ígérnek, 53 grammal könnyebb házban.


[+]

A 45 milliméteres meghajtó megmaradt, viszont a karbon merevítés itt is újdonságként említhető meg. 1,2 méteres, jack csatlakozós kábel jár hozzá, a korábbi, egy oldalon elvezetett kábel helyett azonban itt mindkét oldalból egy-egy kábel lóg ki, ez talán nem mindenkinek lesz szimpatikus. Nagyjából az előd 80 000 forint körüli árán nyit, a korábban már megismert színekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés