IFA 2013: Az Alcatel is saját mini-készülékkel rukkol elő

A Samsung és a HTC után az Alcatel is úgy érezte, hogy ideje piacra dobnia egy úgynevezett mini készüléket. A régi-új kategória egyébként egyes pletykák szerint legalább annyira sikeres, mint a csúcskészülékeké, hiszen bár egy 4 és 4,5 hüvelykes kijelző ma már sokak szerint kicsinek számít, sokak számára továbbra is ez az etalon.

A One Touch Idol Mini 4,3 hüvelykes FWVGA (480 x 854 pixeles) felbontású IPS-panellel rendelkezik, Android 4.2-es rendszert futtat, processzora 1,2 GHz-es, kétmagos, valószínűleg MTK-gyártmányú, bár erről nem szól a fáma. Az 512 MB RAM egy kicsit soványnak tűnik, a belső tárhely mérete pedig érdekes módon attól függ, hogy single vagy dual-SIM kivitelről beszélünk-e, előbbinél ugyanis 4, utóbbinál 8 GB-os a ROM, a szabadon felhasználható belső tárhely pedig 2 vagy 5,6 GB.

Az 1700 mAh-s akkumulátor korrekt üzemidőt tesz lehetővé, LTE nincs benne, a Bluetooth viszont már 4.0-s. A kamera hátul 5, elől 0,3 megapixeles, a videórögzítésnél viszont komoly korlát, hogy csak 720p-s felvételeket tudunk venni.

Az eszköz a fekete mellett szürke, pink és úgynevezett "navy" színekben is elérhető lesz még ebben a hónapban. A hazai árról majd érdeklődünk, külföldön 250 USD körül hozzá lehet majd jutni, forintban reméljük, hogy megáll majd 70-75 ezer alatt.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés