IFA 2013: Kiegészítő-telefon a HTC Mini+

Nagyon furcsa, amikor az ember újságíróként marad le valamilyen fontosnak tűnő termék bejelentéséről. Pontosan ez történt a HTC Mini+ kapcsán is, úgyhogy kicsit ki is röhögtem a gyártó közép-európai termékigazgatóját, amikor az IFA-n esedékes interjúnkon elővette az aprócska masinát. Azt hittem, hogy ez egy telefonjuk, de nem az. Mármint telefon, de nem úgy, ahogy gondoltam.


[+]

Az eszköz tulajdonképpen egy... távirányító, amivel lehet telefonálni is, ha össze van kötve egy rendes okostelefonnal. Vagyis igazából a fene sem tudja, hogy mi ez, hátulról úgy néz ki, mint egy pici távirányító, elölről meg úgy, mint egy nyomógombos telefon. A HTC-s igazgató nevetgélt is, hogy nem csak úgy fest, mint a régi Nokiák, de a kijelzőfelbontása is ugyanaz (128 x 128 pixel), biztosan maradt ilyen raktáron. Ami nyilván nem igaz, hiszen régen nem voltak elterjedtek az 1,5 hüvelykes, négy szürkeárnyalatos OLED-megjelenítők, de a viccet abszolút vettük. A One szériával, a Butterfly készülékekkel és pár Desire-rel kompatibilis eszköz gyakorlatilag egy Bluetooth-on keresztül kommunikáló házitelefon, melyet akkor lehet érdemes használnunk, ha az eredeti modell töltőn van. Sajnos a hangminőségét nem tudtuk meghallgatni, de azt megtudtuk, hogy 8-9 órás beszélgetési időre lehet számítani egy töltéssel, amit egy mindössze 320 mAh-s akkumulátor biztosít.


[+]

A telefonáláson kívül SMS-ezésre is alkalmas a cucc, én pedig itt kérdeztem rá az árára, ami itthon jóval 40 ezer forint fölött lesz, ha lesz egyáltalán. Illetlenségnek tűnhetett, de kicsúszott a számon, hogy ennyiért bizony egészen jó okostelefonokat lehet gyártani, de azt már nem tettem hozzá, hogy sajnos nem a HTC-nél. A válasz erre az volt, hogy azért várjak még az efféle kijelentésekkel, mert nem mutatott meg mindent.

A várakozás nem volt túl hosszú, a Mini+ működik televíziós távirányítóként (csak úgy, mint a HTC One), prezentációk során lehet vele léptetni a diákat, mutatja a naptárbejegyzéseket és notifikációkat, irányíthatjuk vele a telefonos médialejátszót, valamint van benne egy beépített lézer. Nem ez az év terméke a tajvaniaktól, az egyszer biztos.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés