IFA 2013: Két új E-szériás Liquid okostelefon az Acernél

Hirdetés

Az Acer standján több új okostelefonba is belebotlottunk, melyek ugyan nem valószínű, hogy hazánkban elérhetők lesznek, megéri róluk beszélni.

Az Acer Liquid E1 a gyártó szerint moziélményt hoz el a dupla hangszórójával, ami nyilván a marketinges kolléga túlzása, de tény, hogy nem tűnik rossznak a 132 x 68,5 x 9,9 milliméteres kiterjedésű, 130 grammos tömegű masina, mely 4,5 hüvelykes felbontású qHD (540 x 960 pixel) IPS-megjelenítőt és 1 GHz-es órajelű, kétmagos processzort, 1 GB RAM-ot és 4 GB belső tárhelyet kapott.

Az Android 4.1-es verzióján saját felhasználói felület (Acer UI 5.0) fut, plusz megtalálható rajta a gyártó saját felhőszolgáltatása is. Az 5 megapixeles hátlapi kamera nem kimagasló, a 0,3 megapixeles előlapi pedig kicsit megmosolyogtató, a tudáshoz képest pedig átlagosnak mondható az 1760 mAh-s akkumulátor. Ára külföldön 55 ezer forint körül mozog.

Kicsit komolyabb felszereltséggel büszkélkedhet a 131 x 68 x 9,9 milliméteres kiterjedésű, 140 grammot nyomó Acer Liquid E2, melyben már 1,2 GHz-es órajelű, négymagos processzor található, melynek pontos típusa egyelőre nem ismert. Az operációs rendszer itt már 4.2.1-es verziószámú, a kijelző azonban maradt 4,5 hüvelykes átlójú és qHD felbontású.

A RAM/ROM mérete maradt, a kamera azonban 8 és 2 megapixelesre hízott, a hátlapon lévőn BSI-szenzor található. Egy- és kétkártyás verzióban is piacra kerül, de mint az a cikk elején már kiderült, nem nálunk. Várható ára egyébként 229 euró, ami itthon 75-80 ezer forintot jelentene, ha hivatalos árat néznénk; ennyiért nem biztos, hogy ez lenne a legnépszerűbb modell a piacon.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés