Hirdetés

Huawei Experience: Egy gyönyörű és sokoldalú társ

A 42 milliméteres, arany színű Watch GT 3 kifejezetten szép, könnyű és nőies, ezzel együtt rengeteg praktikus funkciót kínál.

Egy viselhető okoseszközzel szemben nyilván nem csak a megfelelő funkcionalitás az alapvető elvárás, legalább ugyanilyen fontos a megjelenés, tekintve, hogy az öltözékünk részét képezi. A Huawei Watch GT 3 42 milliméteres verziója túlzás nélkül gyönyörű és a megjelenítő méretéhez képest kompakt, arany és fehér színváltozatban pedig kifejezetten finom, elegáns és nőies. A mindössze 10,2 milliméter vékony, szíj nélkül 35 grammos, rozsdamentes acél kialakítás nagyon kényelmes, és vékony női csuklón is remekül mutat.


[+]

Új terepelem az órán a tekerhető korona, hogy az érintőpanel mellett még könnyebb legyen a görgetés, és persze megvan a HarmonyOS 2.0 rendszer. Az arany verzióhoz két mágnessel záródó milánói szíj jár, ami tovább fokozza a Watch GT 3 prémium megjelenést, viszont könnyedén cserélhető bármilyen, 20 milliméteres gyorskioldós megoldásra, ha mondjuk sportosabb összhatásra vágyunk.


[+]

Az 5 ATM nyomástűrés ugyanis még az úszást is lehetővé teszi, összesen pedig nagyjából 100 sportmódból válogathatunk, amit a kültéri tevékenységek esetén kétcsatornás műholdas követés is segít a GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo és QZSS csoportok használatával, plusz az alti-barométer is megvan. Városnézésnél vagy városi sétáknál pedig támaszkodhatunk a Petal Térkép szöveges navigációjára, ha az útvonalat mondjuk a Huawei Nova 9-en előbb beállítjuk. A Bluetooth kapcsolat hívások kezeléséhez is szükséges, de sportoláshoz abszolút nem kell magunkkal cipelni a mobilt, a belső tárhelyen jó pár offline lejátszási lista elfér, a számokat a Huawei Egészség alkalmazásból átmozgatva.


[+]

Az órán és a mobilappban minden mozgás- és egészségadat részletesen megtekinthető, kapunk elemzést a teljesítményről, a tempóról, a rengenerálódásról és a VO2Max-ról is. Az egészségmonitorozásban a pontos pulzusszenzor és az akár folyamatos véroxigénszint-mérés segít, az alvásminőséget a TruSleep algoritmus dolgozza fel és értékeli, a kellemes ébredésről pedig az intelligens ébresztés gondoskodik, ami a megadott intervallumon belül akkor ráz fel minket, amikor a legéberebbek vagyunk. A stresszt légzőgyakorlatok enyhíthetik, a női cikluskövetés pedig tervezhetővé teszi a nehezebb napokat is. A csuklón mért bőrhőmérséklet viszont alapvetően tájékoztató jellegű, külső tényezők (nedvesség, hőmérséklet, szél stb.) befolyásolhatják az eredményt.

[+]

Komplexebb életmódprogramokat is találunk a Huawei Egészség appban. Az Egészséges életmód menüpontban a minket leginkább érintő problémának megfelelően (stressz, testtömeg-kontroll problémák, kimerültség stb.) vagy csak úgy általánosságban, több területet magába foglaló, személyre szabott célokat állíthatunk be, például a folyadékfogyasztásra, ébredési és lefekvési időre, elérni kívánt lépésszámra vonatkozóan, amelyek teljesítéséért jutalmakat kapunk. Még mosolygás-emlékeztető is van :).

[+]

Az 1,32 hüvelykes, tűéles AMOLED kijelző kültéren is kiválóan látható, a rendszeren belüli navigációt a tekerhető korona segíti, így egy csomó tapicskolás megspórolható. Az értesítések és üzenetek tökéletes karakterkezeléssel jelennek meg, HarmonyOS-en és Androidon elutasítható a hívás SMS-sel, a megszámlálhatatlan óralap mellett pedig a mindig aktív kijelző is opció. Számos számlaphoz saját AoD dizájnt kapunk, a fizetős stílusok között pedig párperces próbaidővel válogathatunk, kötöttségek nélkül.


[+]

A mindig aktív kijelző azért valamelyest csökkenti az üzemidőt, de nagyon intenzív, minden funkciót kihasználó működés esetén is négy-öt nap üzemidőre számíthatunk a női Watch GT 3 esetében, illetve átlagos használattal, amibe 90 perc GPS edzés is beletartozik, heti egyszeri töltésre, ez pedig igen előnyös az okosórák között. Ennél is kitartóbb a 46 mm-es férfiváltozat: nyolc napig bírja intenzív használattal és két hétig visszafogottabban.


[+]

Tölteni a mellékelt bölcsővel vagy egy vezetékmentes Qi töltőlappal, telefonnal tudjuk. Alkalmazásokat a HarmonyOS 2.0-t futtató órára mobilról tudunk telepíteni, frissítéseket ugyaninnen. A Huawei Watch GT 3 nem csak gyönyörű, de kényelmes, könnyen kezelhető és rengeteg hasznos funkciót kínál felhasználóbarát kezelőfelülettel és hosszú üzemidővel.

Azóta történt

Előzmények