Hirdetés

Huawei Experience: Több hétig fut a Watch 3 energiatakarékos módban

A legtöbb egészségügyi és aktivitáskövető szolgáltatás mégis elérhető.

A Huawei Watch 3 széria teljesértékű HarmonyOS 2.0 operációs rendszerre váltott, úgyhogy az animált és a saját videóból alkotott óralapok mellett tetszőlegesen lehet telepíteni a meglévő alkalmazások mellé újakat az AppGallery egyre gyarapodó kínálatából. Valamit valamiért: az okosórákat általában naponta vagy kétnaponta tölti az ember, és bár szerencsére ebben a Watch 3 Pro kiemelkedik, hiszen két GPS edzéssel is úgy találtuk: elég ötnaponta vezetékmentes bölcsőre helyezni. Mégis akadhat szituáció, amikor hetekben mérné az ember a két töltés közötti időt – és megteheti.


[+]

Kirándulás, expedíció, extrém hosszú túra vagy csak pillanatnyilag elegendő, szűkösebb tudás: a Watch 3 Pro ultra energiatakarékos módra váltva 5 helyett 21 napos működést ígér bekapcsolt pulzusméréssel, heti 30 perc Bluetooth hívással és két edzésre elegendő, 90 percnyi GPS edzéssel, a képernyő napi 200 bekapcsolásával és 60 értesítés elolvasásával. Ezek a hivatalos adatok, a gyakorlat nálunk pedig ennél is kitartóbb működést hozott: egy-egy GPS edzéssel mintegy 24 napra saccolnám a működést, műholdas sporttevékenységek nélkül pedig talán a 28 nap is meglehet.


[+]

Azt gondolom, hogy egy 24 órás vagy még hosszabb teljesítménytúra folyamatos GPS követése sem kottyanhat meg a Pro modellnek, pedig az ilyesmi egy méretes mobilakkut is megterhel. Szóval a gyakorlatban akkor is remek a dolog, ha egyébként egy P40 Pro és számos másik telefon felkínálja a Watch 3-ak vezetékmentes energiaellátását Qi szabványon – magyarul bátran otthon lehet hagyni a bölcsőt. Oké, ezek a tapasztalatok, de mit kínál a Watch 3 ultratakarékos módban?


[+]

Egyfelől egyszerűbb rendszert, ami hasonlít a korábbi LiteOS-re, a legtakarékosabb hardverkomponensekre hagyatkozva. Éppen ezért az 5 ATM vízállósággal rendelkező óra egy picit lassabban fut, de ugyanúgy kezelhető érintéssel vagy a tekerőgombbal, és bár kiesnek az animált és videós óralapok, a tíz mellékelt darab között akad analóg és digitális, szimpla és számos információt megjelenítő.


[+]

Oldalra simítva elérhető az időjárás, a napi mozgás, a pulzusszám, a véroxigén-telítettség, és a bőrhőmérséklet pillanatnyi, valamint napi lebontású adathalmaza. Az óra ultratakarékos módban tehát nem enged az egészségkövető funkciókból, ahogyan a lépések, a napi aktív mozgások, az elégetett kalóriák, a stressz-szint és az alváskövetés is adott, heti elemzéssel. Így aztán nem meglepő, hogy GPS-es vagy sima edzést is indíthatunk az alábbi választékból: szabadtéri vagy beltéri futás, kerékpározás és gyaloglás. Nyílt vízi és medencés úszás. Gyalogtúra, hegyi túra és terepfutás. Elliptikus tréner, evezőgép és általános edzés. Célokat és emlékeztetőket úgyszintén megadhatunk.


[+]

Ultratakarékos módban rendben megérkeznek a passzív mobilos értesítések, csak hangulatjelek nélkül, illetve az óráról fogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a bejövő hívásokat. A jelzett testadatok mellett visszanézhetjük korábbi edzéseink statisztikáit, végezhetünk asszisztált légzőgyakorlatokat és az órás ébresztőt, illetve zseblámpát is bekapcsolhatunk.


[+]

Energiatakarékos okokból kiesett a mindig aktív kijelző és a zenelejátszás, illetve a szorosabb összhang több HarmonyOS rendszerű készülék között, plusz értelemszerűen telepíteni és harmadik féltől származó appot futtatni sem tudunk, ahogy több Watch 3 finombeállítás is hiányzik. Mégse fapados a széria ultratakarékos módban, miközben hetekig nem kér töltőt – így aztán legyen szó okos használatról vagy az összes egészségadatot követő akkumulátorkímélőről, a Huawei mutatós óraszériája kellően sokrétű marad.

Azóta történt

Előzmények