Hibrid zajszűrést kínál meglehetősen furcsa formában a Huawei FreeBuds 5

Félig nyitott, a fülkagylóban ülő fülhallgatót mutatott be a Huawei.

Hirdetés

Új telefonjai mellett egy új kiegészítőt is bemutatott a Huawei Pekingben, ez a FreeBuds 5. A félig nyitott, a fülkagylóban ülő, de a hallójáratot szilikonharanggal el nem torlaszoló fülhallgató L2HC és LDAC kodeken keresztül is képes kommunikálni, így Hi-Res Wireless Audio minősítése van, valamint HarmonyOS 3-as eszközökkel támogatja a térhatású hangzást.


[+]

Képes hibrid zajszűrésre, ehhez három mikrofont használ, ezekkel a külvilágot és a viselő fülkagylójában visszaverődő hangokat figyeli, az algoritmus pedig a mikrofonok adatai alapján állítják a zajkioltás erősségét. Nem újdonság, a Huawei FreeBuds 4 (és Lipstick) vagy épp a Samsung Galaxy Buds Live is ilyen elven működött. Van adaptív AI alapú zajcsökkentés hívások közben, a hangokat pedig 11 milliméteres folyadékkristályos polimer (LCP) dinamikus meghajtók szólaltatják meg. Ami kicsit furcsa lehet, az a fülhallgató szárának formája, ezen található az érintőfelület az irányításhoz.

Így néz ki a Huawei FreeBuds 5 a fülben
Így néz ki a Huawei FreeBuds 5 a fülben

A FreeBuds 5 IP54-es minősítést kapott, így a verejtéket és vizet bírnia kell. Az üzemidőt egy 505 mAh-s telep biztosítja a hordozó tokban, 42 mAh-s cellák vannak a fülesekben. Egy teljes töltés zajszűrés nélkül 5 órányi zenelejátszást, zajszűréssel 3,5 órát tesz lehetővé fülhallgatónként. A tokkal együtt az üzemidő 30 óra, a hordozó támogatja a vezeték nélküli töltést, illetve USB-C csatlakozóján keresztül a gyorstöltést.

Ebben a három színben lesz elérhető a FreeBuds 5
Ebben a három színben lesz elérhető a FreeBuds 5 [+]

A FreeBuds 5 képes több eszközhöz csatlakozni Bluetooth 5.2-es kapcsolaton keresztül, van hangmegosztás és alacsony késleltetésű mód, valamint a támogató alkalmazásban állítható EQ-módok. A kiegészítő csak fényes feketében, fehérben és pirosban lesz elérhető, Kínában 899 jüanos áron kerül boltokba, ez 46 370 forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés