Honor blog: Tovább fejlődik a GPU Turbo

Nemrég nekünk is sikerült kipróbálnunk a GPU Turbót, és bár ahogy akkor leírtuk, nem alkalmi órajel-növelésekről van szó, inkább egy feltételes, vertikális szinkronhoz (V-sync) köthető optimalizálásról beszélünk, két játéknál is érezhető stabilitásbeli javulást láttunk megvalósulni. Mivel ez a programok grafikus alapjaiba nyúl bele, az érezhető javuláshoz a rengeteg plusz munkát követel meg a fejlesztőktől, így egyértelmű, hogy a Huawei/Honor duónak némi anyagi motivációt kell tennie a nagyobb cégek felé, hogy a funkció sikerességét garantálja. Mostanáig kellett várnunk a bejelentésre.


A Honor Play [+]

A több mint 10 millió aktív játékossal rendelkező PUBG Mobile már eddig is támogatta a funkciót, a Kirin 970 lapkával szerelt Honor Play esetében 39,46-os full frame rate és stabil 0,21%-os jitter-arány mellett működtethető a játék, rendkívül jó stabilitással, és ez még csak a jelen, a PUBG Corporationnel való együttműködésnek köszönhetően további fejlődésre lehet számítani a közeljövőben. Ugyanez igaz lehet az Asphalt 9: Legends-re is, hiszen az egyik legnépszerűbb autós játék fejlesztőjével, a Gamelofttal is megegyezett a cég, így hamarosan a GPU Turbo-kompatibilis verzió érkezhet a programból.


[+]

A jelenlegi támogatási listán szerepel még a NBA 2k18, a Rules of Survival, az Arena of Valor, a Vainglory, illetve a Mobile Legends: Bang Bang, ami a mi tesztjeinken jellemzően 50 fölötti fps-ekkel tudott működni. Az EMUI 9-cel érkező GPU Turbo 2.0 pedig további fejlesztéseket hozhat olyan univerzális területeken, mint az érintésérzékelés (a 60 milliszekundumos érték 36%-kal javíthatja meg a korábbi, 93 körülit), és a Game Suite is jóval inkább a zökkenőmentes játékélménnyel kapcsolatos funkciókra helyezi majd a hangsúlyt. Ez azonban még a jövő zenéje, ha tudunk pontos dátumokat, természetesen közölni fogjuk, addig is örüljünk annak, hogy folyamatos előrelépés látszik a témában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?