Honor blog: Akciók és otthoni edzéstippek a gyártótól

Egy okoskarkötő vagy okosóra jól jöhet a karanténedzés nyomon követéséhez, de a napirendünk beállításában is tud segíteni.

A mostani járványhelyzetben egyértelműen az a legbiztonságosabb, ha a lehető legkevesebbet mozdulunk ki, és otthonunkat nem csak munkahelynek, hanem edzőteremnek is használni tudjuk. Az otthoni edzés lehetőségeivel eddig is sokan éltek, de mostantól értelemszerűen többen fognak, a Honor pedig ehhez ad néhány tippet a legfrissebb közleményében. Az alábbi öt pont a Honor tollából származik.

1. Motiváció

A motiváció megtartása a rendszeres mozgás egyik kulcsa. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint az európaiak 41 százaléka rendelkezik okosórával vagy okoskarkötővel, közülük pedig további 43 százalék használja az eszközt mindennapos sportoláshoz. Így az edzés alatt mért adatok állandóan követhetőek és összevethetőek, ami motiválhat a rendszeres sportolás fenntartásában. Láthatjuk, hogy hány kalóriát égettünk el vagy hogyan aludtunk egy sportolással töltött nap után, ez pedig erősítheti elkötelezettségünk a folytatásra.

2. Pulzusméréssel hatékonyabb

Ha nyugalmi állapotban és különböző gyakorlatok alatt is mérjük pulzusunkat, pontosabb képet kaphatunk szervezetünkről. Mindemellett követhetjük, hogy a pulzusszám alapján meghatározott öt zónában (extrém, anaerob, aerobic, zsírégető, bemelegítő/levezető) mennyi időt töltünk, és ezen fázisokban végzett mozgásformák milyen hatással vannak ránk.

A véroxigénszint mérésével megkaphatjuk, hogy aktív mozgás közben szervezetünk mennyi oxigént tud hasznosítani. Ez a mutató segíthet megítélni edzettségünket, és hozzájárulhat az edzések hosszú távú fejlesztéséhez.

3. Minden elégetett kalória számít

Sokszor nehéz megítélni, hogy mennyi kalóriát égetünk el egy nap alatt, hiszen ezt nem csak sportolás alatt tesszük, hanem például takarítás közben is. A viselhető eszközökkel napról-napra tudjuk követni teljesítményünket, amit a kapcsolódó alkalmazáson keresztül naplózhatunk és visszanézhetünk.

4. A változatosság gyönyörködtet

A fitnesz trackeren és alkalmazásokon keresztül számos előre összeállított edzésterv közül lehet választani, akár HIIT (magas intenzitású intervallum edzés) akár alacsony intenzitású edzést keresünk. Így akár otthonunkban is kipróbálhatunk új mozgásformákat, és kedvünk szerint váltogathatjuk ezeket.

5. Jobb alvás

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az egészséges életmód fenntartásához. Az alvás hozzájárulhat a jobb közérzethez, miközben regenerálódnak az izmok, és pihen a szervezet. Az alvás monitorozása ezért ugyanolyan fontos, mint az edzéseké. Az okoskarkötővel mérhető a különböző alvási fázisokban töltött idő hossza, és további tippeket is kaphatunk a jobb alvásért. Az európai felhasználók 63 százaléka tartja úgy, hogy az alvás trackelése számukra szükséges funkció egy viselhető okoseszközben, egyharmaduk pedig kifejezetten általános jóllétük, közérzetük javítására vásárol ilyen eszközt.


[+]

Nem mellesleg a gyártó a hivatalos magyar Instagram oldalán rendszeresen jelentkezik személyi edzők tanácsival, termékeiket pedig jelentős kedvezménnyel árulják. A színes OLED érintőkijelzős sima aktivitásmérő, Honor Band 5 - ami véroxigénszint méréssel, pulzusméréssel, általános aktivitáskövetéssel, zenevezérléssel és alvásfigyeléssel segítheti az otthoni életet - mindössze 10 990 forintba kerül, a komolyabb óraként ismert MagicWatch 2 pedig 59 990 forintért vásárolható meg, 42 és 46 milliméteres méretben egyaránt.

100 000 forint alatt nagyon jó vétel lehet a Honor 20
100 000 forint alatt nagyon jó vétel lehet a Honor 20 [+]

Aki a telefonját cserélné le, az még a Google-csomagos mobilok közül válogathat, a Honor 8A 3/32 GB-os memóriapárral, nyolcmagos MediaTekkel, Android 9-cel és 13 + 8 megapixeles kamerapárossal 37 990 forintba kerül, a Kirin 710-es Honor 20 Lite is jelentős kedvezménnyel, 4/128 GB-os tárhellyel 57 990 forintért vehető meg, és a tavalyi belépő csúcsmodell, a Kirin 980-as, 6/128 GB-os Honor 20 is jelentősen olcsóbb lett, 99 990 forinttal épp becsúszott a lélektani százezer alá. Aki a Honor 20 Prót választaná, az 149 990 forintot fog fizetni, de cserébe 8/256 GB memóriapárost és jobb hátlapi kamerarendszert kap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés