Hivatalosan is bemutatkozott a BlackBerry Classic

A BlackBerry Classicról már számtalanszor esett szó, sőt, az előrendelés már hetekkel a készülék leleplezése előtt megkezdődött. A nagy esemény viszont most lezajlott, így már hivatalosan is bemutatkozott a QWERTY gombsorral szerelt klasszikus kialakítású mobil.

A kanadai gyártó szerint a masina a Bold 9900 örökébe lép (pedig a Q10 utóda is lehetne). A Classicba egy 3,5 hüvelykes, 720p felbontású (hogy egzaktak legyünk, 720 x 720 pixel) képernyőt szereltek, melyet Gorilla Glass 3 üveg véd a karcoktól. A 1,5 GHz-en száguldozó kétmagos processzor mellett 2 GB RAM és microSD kártyával bővíthető 16 GB-os belső tárhely fért a repertoárba.

Az előlapi kamera 2, a hátlapi pedig 8 megapixeles képeket képes készíteni, utóbbihoz egy ledes villanó is tartozik. A teljes kiosztású billentyűzet nagy vonzereje lehet a telefonnak, visszatér az érintésérzékeny trackpad, plusz jó hír a számos új funkcióval kecsegtető BlackBerry 10.3 OS is. A készülék háromszor gyorsabb böngészést, 50 százalékkal hosszabb üzemidőt ígér a 9900-hoz képest.

A BlackBerry Classic a mai naptól világszerte elérhető, hogy szolgáltatói kínálatban elérhető lesz-e itthon, arról egyelőre még nincs információnk. A külföldi független árról viszont már korábban hírt adtunk, 449 dollárba, vagyis nettó áron számolva 115 ezer forintba kerül a kanadaiak újdonsága.

Előzmények

Hirdetés