Hivatalos: Hasselblad kollaborációval érkezik a OnePlus 9

A március 23-ai tippek helyesnek bizonyultak, két hét múlva, kedd délután startol el a friss Never Settle széria.

Felesleges tovább titkolózni, hiszen a kéminformátorok hetekkel ezelőtt lejelentették: összefog a kínai OnePlus és a svéd Hasselblad, hogy a mobilgyártó kameraminőségét még magasabb szintre emeljék. Az efféle telefonos-fotós összefogás hosszú évekre tekint vissza, és most Pete Lau vállalata a soros, hogy OnePlus 9-es szériájával bizonyítsa: megérett az abszolút fotós és videós elitversenyre a piac legjobbjaival.

A kínai-svéd összefogás három éves és a OnePlus 150 millió dollárt fektet a kutatás-fejlesztésbe, melynek az első kézzelfogható eredménye a Hasselblad Camera for Mobile szoftver lesz, beleértve a partner természetes színfeldolgozó megoldásait és profi kameramódját. Elvileg a feldolgozás oldaláról is szabad kezet kaphat a felhasználó és támogatott lesz a 12 bit színmélységű RAW képek mentése.

A OnePlus az Egyesült Államokban és Japánban is felállított egy-egy fejlesztőrészleget, és a Sony új generációs IMX789 szenzor képességeinek teljes kihasználásába is komoly energiákat fektet, melynek az eredményét természetesen mi is élesben fogjuk letesztelni. A Huawei Mate 40 Pro+ után legalább egy OnePlus 9 is szabadformájú ultraszéles lencsét vet majd be a precízebb rajzolatú ultraszéles felvételekhez, illetve autofókuszos megoldást a szelfiegységhez. A március 23-ai bemutatón ennél is sokkal többet tudunk majd meg, az online esemény délután 3 órakor kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés