Hazánkba érkezik a Coolpad Max

A Coolpad egyre több készülékét hozza be Magyarországra, elég csak a Porto S-re gondolni. Most eljött az idő, hogy a csúcskategória alsó felében is megjelenjenek, méghozzá az ultrabiztonságos Coolpad Max személyében, amely egy 152 x 75,5 x 7,6 milliméteres, 170 grammos phablet, prémium borítással. A fémházas masina 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt rejt (IPS, Gorilla Glass 4 védelem), amelyet a nyolcmagos Snapdragon 617 hajt meg, 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos belső tároló kíséretében. Az előlapra 5 megapixeles OmniVision, a hátlapra pedig 13 megapixeles Samsung ISOCELL kamera került PDAF-autofókusszal, a kettő között, a szem elől elrejtve pedig 2800 milliamperórás telep felel az energiaellátásért.


[+]

A Max legfőbb ismertetőjegye a biztonságra fordított extra figyelem. A Dual Space névre hallgató rendszer lehetővé teszi a szokásos, publikus fiók mellett egy titkosítással ellátott, privát tér létrehozását, ahová a személyes adatok, fájlok és fényképek egyaránt áthelyezhetők. Ebből a védett környezetből magántelefonálás és közösségi kommunikáció is folytatható úgy, hogy az itt megjelent adatokhoz a publikus térből nem lehet hozzáférni. Sőt: egy alkalmazásba akár két felhasználónévvel is lehet jelentkezni a Secure Spaces által biztosított BiLogin rendszer segítségével. A Coolpad megoldását a Las Vegas-i CES-en a 2015 Smart Phone Information Safety Gold Award díjjal jutalmazták (aranyérem az okostelefonok információvédelmi kategóriájában).

Mutatós, biztonságos és a gigabájtokkal sem spórol a Coolpad Max
Mutatós, biztonságos és a gigabájtokkal sem spórol a Coolpad Max [+]

A fenti rendszerhez kapcsolódik a hátlapon elhelyezett, érintésalapú ujjlenyomat-olvasó, amely a fiókváltás mellett a képernyőfeloldáshoz, a telefonáláshoz, a fényképezéshez és a mobilfizetési megoldásokhoz is bevethető. A gyártó 0,2 másodperces azonosítást ígér, az ujjlenyomatadatok magas szintű védelmét a Trustonic TEE megoldása biztosítja. A Coolpad Max június végén fog felbukkanni az egyik hazai online áruházban, méghozzá 130 ezer forintos kártyafüggetlen áron, VoLTE funkcióval, 4G-vel, ám sajnos B20 (800 MHz) nélkül. Az eszköz Android 5.1-en alapú, 8.0-s Cool UI-val jelenik meg.

Azóta történt

  • Coolpad Torino S - zsebre vágható, mutatós kavics

    Kompakt kijelző, karcsú ház, ujjlenyomat-olvasó és infra a középkategóriás Torino S kellemes tulajdonságai között. Vajon mire elég mindez?

  • Coolpad Torino - nyolc kerék hajtja

    A kínaiak bontogatják szárnyaikat, most egy középkategória felső részébe szánt készülékkel támadnak, ami méretes, van a hátulján ujjlenyomat-olvasó, jó a hardvere és az ára sem vészes.

  • Coolpad Max - kettő az egyben

    A Coolpad csúcstámadást kísérel meg a Coolpad Max képében. Az alaptábort az erős konkurencia ellenére is jó eséllyel beveheti az alkalmazott biztonsági protokollal, és a körítés is teljesen rendben van.

Előzmények

  • Coolpad Porto S - tengerparti, hűvös szelek

    A Coolpad a Modena nevű telefonnal jött először hazánkba, most itt a Porto S, ami szintén nem rossz, de ennél több kell az áttöréshez. Tudásban is, árazásban is.

  • Coolpad Modena - Európába (el)tévedt

    Új márka lépett a hivatalos, hazai forgalmazás kanyargós ösvényére, a Coolpad azonban nem a nyeretlen kétévesek közé sorolható. A Modena a középkategóriában próbál szerencsét.

Hirdetés