Hardveres információk szivárogtak ki a Nexus 6-ról

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Motorola Shamu kódnéven titokban készülő mobiltelefon vélhetőleg a Nexus 6 lesz, most pedig némi hardveres információ is kiszivárgott az említett készülékről, köszönhetően a GFX Bench szintetikus teljesítménytesztnek, amely az androidos applikáció használata során feltölti a készülékek adatait online adatbázisába.

Snapdragon 801-gyel érkezhez a Motorola Nexus 6

A Motorola Shamu vagy Nexus 6 / 7, ahogy az adatbázisban a készülék szerepel, Snapdragon 801-es SoC-vel és Adreno 330-as GPU-val érkezhet, azaz a GFXBench szerint a hardveres teljesítménye nem lesz sokkal erősebb a tavalyi Nexus 5-höz képest, amely Snapdragon 800-as chipsetet kapott. A várható Full HD felbontás és a vegytiszta Android rendszer mellett azonban a fenti hardver bőven elegendő kell legyen a készülék problémamentes meghajtásához, legyen szó böngészésről, játékokról vagy bármilyen nagy rendszerigényű alkalmazásról. Időközben viszont az AnTuTu oldalán is felbukkant a készülék, méghozzá a hardveres specifikációk tekintetében eltérő adatokkal.

Az AnTuTu szerint a kijelző 5,2 hüvelyken lesz képes 1440 x 2560 pixelt megjeleníteni (QHD), így a képernyő 564 ppi képsűrűséggel rendelkezik majd. A hardveres erőforrást a benchmark teszt szerint a Snapdragon 805 lapkakészlet biztosítja, 3 GB RAM kíséretében. A fenti információk szerint a Shamu hátlapi kamerája 13 megapixeles, az előlapi 2,1 megapixeles lehet. Persze a Nexus 6 még hivatalosan nem létezik, és a Motorola részvétele is csak pletykaszinten ismert, mindenesetre, ahogy közeledik az Android L piacra kerülése, úgy válik egyre valószínűbbé, hogy a következő generációs Nexus tablet és mobiltelefon egy időben fog megjelenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés