Mégis készül új Nexus telefon?

Hirdetés

Egy ideje lehet hallani olyan pletykákat, miszerint jövőre a Google Nexus termékvonalat felváltja a Google Play Edition kategória, azaz a tavalyi HTC One, Galaxy S4 vagy Xperia Z Ultra áruházas változatához hasonlóan meglévő készülékek nyers androidos változata fogja alkotni a Play Store mobilos termékkínálatát. Azonban sokan tudni vélik, hogy egy Nexus tablet még mindenképpen érkezik, méghozzá a HTC-től, az Android Police pedig titkos forrásaira hivatkozva azt állítja, akár egy új Nexus mobiltelefon is érkezhet az év vége előtt.

Shamu kódnevű készülék jelentett hibát a Google szervereinek

A Shamu kódnévre hallgató projectre a minap hívták fel a fenti oldal figyelmét, a kódnév pedig már felbukkant korábban egy hibakereső adatbázisban, azaz egy ilyen nevű tesztkészülék küldött jelentést a Google szervereinek. Az Android Police úgy gondolja, hogy a project mögött ezúttal a Motorola állhat, a „Nexus 6” pedig 5,9 hüvelykes kijelzővel érkezhet, valamikor november környékén. Ennél több konkrétummal azonban a forrásoldal sem tudott szolgálni, mindenesetre sokan látnának szívesen legalább még egy Nexus mobiltelefont, hiszen az eddigiek is óriási sikert arattak.

Azóta történt

Előzmények

  • Motorola Moto E - olcsó-E vagy?

    Kiválóan sikerült a Moto X, árgyilkos a középkategóriás Moto G, most pedig a filléres kategóriában alázná meg a piacot az újabb Google-mobil, ami itthon továbbra sem kapható.

  • Nexus 8 – 64 bites változatban is?

    Nvidia processzorral és nyolchüvelykes kijelzővel debütálhat a „Flounder” belső néven fejlesztett Google referencia internettáblája.

  • Motorola Moto X - kézről-kézre

    Már éppen azt gondoltuk, hogy a Google kirántotta a csávából a Motorolát, amikor az egészet jól eladták a Lenovónak. Ettől még a Moto X saját kategóriája egyik legjobbja.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

Hirdetés