Gyorsabb processzort kaphat az 5,5 hüvelykes iPhone 6

Ahogy közeledünk a következő generációs iPhone-ok hivatalos bemutatójának időpontjához, úgy derül ki egyre több információ az említett készülékekkel kapcsolatban. A Wall Street elemzői szerint a 4,7 és 5,5 hüvelykes variánsok között több különbség is lehet. A Cowen & Co. szakértője egy Ázsiából érkező dokumentumra tette rá a kezét, mely a gyártásfolyamat számos részletét tárja fel. Timothy Arcuri elmondása alapján a nagyobbik iPhone kistestvérénél sokkal erősebb processzort kaphat, ami nem lenne meglepő, hiszen a iPadeknél ugyanezt a tendenciát folytatja a cupertinói vállalat: amíg az iPad Airben a processzormagok 1,39 GHz-re skálázódnak, addig a retina kijelzős iPad mini CPU magjai "csupán" 1,29 GHz-en dolgoznak.

Gyorsabb processzort kaphat az 5,5 hüvelykes iPhone 6

Arcuri rávilágított arra, hogy akár architektúra- és lapkaméretbeli különbségek is lehetnek a két verzió között, az 5,5 hüvelykes változatban több grafikus maggal találkozhatunk, így a masina még inkább alkalmassá válna játékok vagy komplexebb programok futtatására. A hírek szerint az Apple az A8 chip gyártását megosztaná a tajvani TSMC és a dél-koreai Samsung között, hogy biztosítva legyen a gyártókapacitás. A két iPhone 6 között egyébként további különbségek is várhatók, az 5,5 hüvelykes modell ugyanis zafírüveg védelmet, valamint másfajta Touch ID ujjlenyomat-olvasót kaphat. A kisebbik termék várhatóan szeptemberben érkezik, a méretesebb újdonságra viszont a pletykák szerint legalább decemberig várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPad mini - piaci igény

    A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés