Globálisan elérhető a One UI karbantartási üzemmódja

Elrejti a személyes adatokat a szerviztől, amely továbbra is lefuttathatja a teszteket.

Mindenki rémálma a szervizvizit, és nem azért, amiért sokan a fogorvostól félnek, hanem azért, mert baleset vagy egy alkatrész elromlása, esetleg egy funkció eltűnése előzte meg. Mivel a javítás során a szervizpartnereknek szüksége lehet szoftveres teszteket végezni, frissítéseket telepíteni stb., javasolt az adatmentés, majd a gyári visszaállítás a teló lepasszolása előtt – már, ha speciel a baleset lehetővé teszi.

Hirdetés

[+]

Mostantól viszont személyes adatainkat és tartalmainkat elzárhatjuk, a Karbantartási üzemmód bekapcsolásával pedig amolyan szervizkörnyezetet biztosíthatunk a szakembereknek, akiknek a telefont javításra átadjuk. Így ők egy tiszta szoftverkörnyezetet kapnak, míg saját adataink a telefonon, elzárva maradnak. A művelethez a Beállításokon belül be kell lépni az Eszközkarbantartóba, ott alul a Karbantartási üzemmódot kiválasztani, opcionálisan az adatokról biztonsági másolatot menteni, majd az új módot bekapcsolni, amivel a rendszer újraindul és belép.


Az S22 Ultra is megkapta világszerte a Karbantartási üzemmódot [+]

Miután az eszközt a szerviztől visszakaptuk és bekapcsoltuk, a karbantartási üzemmódból jelszavunk vagy egyéb védelmünk megadásával tudunk visszalépni személyes környezetünkbe. A Samsung az új módot nyáron kezdte tesztelni Dél-Koreában az Galaxy S21-en, majd a szeptemberi, kínai közzététel után a Galaxy S22 családra tette először globálisan elérhetővé a One UI 5.0 eheti érkezésével. Ebben 2023-ban számos másik eszköz követi, a dátumot és a típusokat a Samsung azonban még nem pontosította.

Előzmények

Hirdetés