Galaxy blog: N.O.V.A. HD

A mai játékteszt főszereplője egy first person shooter, azaz egy FPS játék, amely a N.O.V.A. HD névre hallgat; a rövidítés a Near Android Vanguard Alliance szavakat takarja. A kliséhegyekben bővelkedő történet szerint űrhajónkat idegenek szállták meg, a legénység minden tagja megmurdált, kivéve persze hősünk, aki egy pisztollyal és egy gépfegyverrel felvértezve megy neki a hajót megszálló hordának.

A játék grafikája igen morcos, egy teljes 3D-ben pompázó világot kapunk, néhány extra effekttel, mint a füst és a robbanások. Mobil játékhoz képest kellemes textúrákkal és modellekkel operál a szoftver, persze azért ezek felbontása és a poligonok száma eltörpül a mai PC-s és konzolos kínálathoz képest, egy kis képernyőn viszont felettébb kellemes a látvány. A hanghatásoktól már nem voltam annyira elájulva: bár nem rosszak, de a szörnyek hörgése egy idő után unalmassá válik.

A kellemes vizuális hatást az irányítás sínyli meg: ez a játék nem tartozik a könnyen kezelhető kategóriába. A bal oldali, joystickhez hasonlító vezérlővel mozoghatunk, lőni pedig a jobb oldali fegyó ikonját nyomogatva tudunk. Ez eddig teljesen szokványos, a csavar a kamera mozgatásában és a célzásban van, ezeket a funkciókat ugyanis a képernyő közepének taperolásával valósíthatjuk meg. Bár van egy kevéske célzás-rásegítés (azaz auto aim), még ezzel sem könnyű a dolog; az első negyed óra ennek megszokására megy el, utána már viszonylag könnyen megy a dolog. A játékot irányíthatjuk a telefonunkban rejlő szenzorok segítségével is, azaz arra fordul a kamera, amerre a mobilunk néz; ez egy könnyed testedzéssel is felér, lévén rengeteget kell forgolódni az űrhajó folyosóin.

Összesen 13 pályán megy a küzdelem, az űrhajótól dzsungelen át a megszállók bolygójáig mindenfajta területet be kell járnunk, a végigjátszás pedig nem gyerekjáték, már a legkönnyebb fokozaton is több órás küzdelemre lehet számítani. A többjátékos mód is elérhető WiFi-n keresztül, a maximum négy szereplőre öt különböző pálya jut. A játék futtatásához olyan telefonra van szükségünk, amely rendelkezik egy dedikált grafikus gyorsítóchippel. Mi egy Galaxy Tab segítségével próbáltuk ki, a játék pedig elérhető a Galaxy Store-ból.

dr. Kind

Előzmények