Galaxy blog: Galaxy S II biciklibe építve

A szerkesztőségünkben tombol a bicikliláz: Bocha és jelen sorok írója is a kerékpárt preferálja a tömegközlekedéssel szemben, a Prohardver oldaláról pedig Pheke és ndavid a két legnagyobb drótszamár-rajongó. És bár a techvilágban nem gyakran futunk össze biciklicentrikus hírekkel, néha azonban becsúszik egy témába vágó bringás közlemény, mint például a Garmin bringásoknak szánt GPS készüléke.

Hasonló dolog történt most is, a Ford ugyanis nemrég egy érdekes koncepcióval állt elő. Az E-bike névre keresztelt lény egy hagyományos bicikli feltuningolásának (divatosabb szóval élve felpimpelésének) is tekinthető. A kerékpár első kerekét egy aprócska motor hajtja, amely maximum 25 km/h sebességre képes, az energiát pedig egy 9,2 Ah kapacitású akkumulátorból nyeri. Természetesen a hagyományos hajtás is működik, annyi különbséggel, hogy a megszokott láncot egy karbon szíjra váltották, a megállásban pedig a két tárcsafék tesz jó szolgálatot.

De hogyan jön képbe a Samsung Galaxy S II? A fenti képen jól látszik, hogy a kormányon egy speciális dokkoló is helyet kapott, ide pattinthatjuk be a koreaiak csúcsgépét. A masina pedig nem pihen tétlenül az állványban, a speciális szoftver segítségével többek között a sebességet és a bringa akkumulátorszintjét monitorozhatunk, de akár sebességváltásra is használhatjuk. Persze egy utazás során a klasszikus androidos alkalmazások is jól jöhetnek, a Google Maps és a zenelejátszó például nagyon jó szolgálatot tehet egy-egy hosszabb út során; az internetböngészést és filmezést azért nem ajánljuk.

A Frankfurt Auto Show 2011 rendezvényen bemutatott kerékpár egyelőre csak egy koncepció, így a megjelenés időpontjáról nincs információ, sőt, még az sem biztos, hogy elindul a gyártás. És bár nekünk városi használatra feleslegesnek tűnik az okostelefonok ilyen irányú integrációja, egy hosszabb túra alkalmával kétségtelenül jól jöhet a dolog.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények