Galaxy blog: Érkezik a Galaxy S II billentyűzetes változata?

A QWERTY billentyűzet a telekommunikációs ipar egyik nagy rákfenéje. A felmérések és a vásárlói vélemények alapján egyértelmű, hogy a teljes fizikai gombsorral felszerelt masinákra nagy igény van, ugyanakkor az efféle modellek általában rendkívül gyengén teljesítenek a piacon, aminek fényében teljesen érthető, hogy a gyártók annak ellenére sem akarnak energiát fektetni ebbe a szegmensbe, hogy technológiai szempontból minden adott. Vegyük példának a Samsung Galaxy S II-t, melynek népszerűségével nincs baj, a premier után 55 nap alatt 3 millió példányt értékesítettek világszerte: "vastagsága" 8,5 milliméter, amihez elvileg simán be kell férnie egy elúcsúsztatható billentyűzetnek úgy, hogy a méret még bőven a tűréshatáron belül maradjon.

A jó hír, hogy a jelek szerint megtört a jég, ma ugyanis kiszivárgott egy kép a Galaxy S II billentyűzettel ellátott változatáról, mely a pletykák szerint az Attain nevet viseli majd. Egy AT&T logó látható a fotón, ami alapján egyértelmű, hogy a masina elsőként az amerikai szolgáltató kínálatában fog megjelenni, a kérdés tehát alapvetően az, hogy Európába eljut-e valaha a még nem is létező masina. Az Egyesült Államokban és Kanadában ugyanis nagyobb igény van a QWERTY-re, amit jól példáz a BlackBerry modellek népszerűsége; mi van tehát akkor, ha csak egy szolgáltatói megrendelés kielégítéséről, nem egy világszerte piacra kerülő modellről van szó?

Mert mi nagyon szeretnénk, ha piacra kerülne. A pletykák szerint ugyanúgy kétmagos processzor lesz benne, mint a Galaxy S II-ben, Super AMOLED Plus kijelzője 4,3 hüvelykes átlójú, az operációs rendszere pedig Android 2.3, melyet a TouchWiz 4 kezelőfelület egészít ki. Persze ezek mind pletykák, de a Samsungnál már neki álltunk érdeklődni, hogy mi a helyzet. Reméljük, hogy hamarosan választ fogunk kapni!

Azóta történt

Előzmények