Galaxy blog: Galaxy S vs Galaxy S II a benchmarkok tükrében

Pár bejegyzéssel ezelőtt összeszedtük, mik a legfőbb különbségek a Samsung tavalyi csúcsmodellje, azaz a Galaxy S és a trónkövetelő (azaz a Galaxy S II) telefonok között. A második Galaxy a specifikációk legtöbb aspektusában magasabbra tette a lécet, de kérdéses, hogy ez mekkora sebességbeli növekedéssel jár.

A Galaxy S telefonnál külön érdekes, hogy az eltérő firmware-verzióknál tapasztalható-e növekedés, és ha igen, mekkora a mértéke. A koreaiak tavalyi zászlóshajója ugyanis eredetileg az Android rendszer 2.1-es, Eclair névre hallgató változatával érkezett, a megjelenés óta már két verziószámot lépett előre a rajta futó OS. Igaz, a legújabb frissítés (Android 2.3, azaz Gingerbread) kis hazánkban sajnos még egy kicsit várat magára, a 2.2.1-es, FroYo művésznevű variánst gond nélkül feltolhatjuk a mobilra, igaz, ehhez szükséges a Kies nevű PC-s szinkronizáló alkalmazás telepítése is.

Galaxy S vs Galaxy S II
Samsung Galaxy S (2.1) Samsung Galaxy S (2.2.1) Samsung Galaxy S II
Quadrant Standard 877 pont 1216 pont 3184 pont
Linpack 8,117 MFLOPS / 10,33 s 12,957 MFLOPS / 5,68 s 44,427 MFLOPS / 1,89 s
SmartBench 479 / 2390 pont 870 / 2248 pont 2291 / 3684 pont
AnTutu System Bench 1877 pont 1932 pont 4474 pont

Négy benchmark-programot használtam a teszt során, melyekből az első három már biztosan ismerős  Mobilarena olvasóinak. A negyedik egy új alkalmazás, legalábbis a mobilarénás benchmark-cikkekben csak most debütált. A program érdekessége, hogy a processzor számítási teljesítménye mellett a grafikus képeségeket, a memória és az SD kártya írási és olvasási sebességét és az adatbázisműveletek gyorsaságát is méri. Az eredményeken látszik, hogy a Galaxy S II hardvere bőven jobban teljesít az elődben található vasnál, a pontszámok többszörösek mind az Eclaires, mint a FroYós előd teljesítményénél. A Galaxy S tulajdonosoknak viszont megéri firmware-t frissíteni, az eredmények alapján kellemes kis sebességbeli növekedésre számíthatnak.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények