Galaxy blog: Samsung Dive bemutató

Telefont elveszíteni soha nem jó dolog. Egyrészt egy anyagi oldala is van a dolognak, ráadásul mai okostelefonok memóriája rengeteg személyes adatot tartalmaz, melyek nem jó, ha idegen kézbe kerülnek. A Galaxy S II elvesztése esetén nincsen minden veszve, a Samsung Dive névre hallgató beépített szolgáltatás segítségével egy kis szerencsével akár meg is találhatjuk a mobilt, de ha ez nem is jön össze, az érzékeny adatokat eltávolíthatjuk róla.

A szolgáltatás igénybevételéhez először is szükségünk van egy Samsung fiókra, melyet ide kattintva kreálhatunk. Miután ez megvan, az aktiváláshoz a beállításokban kell turkálni, a hely és biztonság (angolul location and security) menüpont alatti távoli elérést (remote funcion) kell engedélyeznünk. Ugyanitt egy további biztonsági funkciót is bekapcsolhatunk, melyet aktiválva a telefon SIM-kártya csere esetén egy rövid szöveges üzenetet küld a megadott telefonszámokra.

Engedélyezés után a biztonsági funkciókat csak interneten keresztül érhetjük el, ehhez be kell pötyögnünk a www.samsungdive.com címet kell a böngészőbe. Maga az oldal elérhető magyar nyelven is, bár a fordítás néhol sajnos hiányos, a bal oldali sáv elemei például kis hazánk nyelvére kapcsolva is angolul látszanak, de az egeret a menüpontok fölé mozgatva már magyar segédszövegeket olvashatunk. Összesen hét szolgáltatást kapunk, melyek a bal oldali panelről és a jobb alsó sarokból érhetőek el; menjünk is végig rajtuk szép sorban!

A legelső funkció a Track My Mobile névre hallgat, segítségével internetes magánnyomozót játszhatunk az elvesztett telefonunkkal. A nyomon követés 12 órán át zajlik, a telefon negyedóránként küldi el az aktuális pozícióját a beépített GPS modul segítségével. Utóbbi ilyenkor mindig aktív, akkor is, ha ki volt kapcsolva a modul. Második a sorban a Lock My Mobile, amely, mint azt a neve is mutatja, a mobilunk zárolására használható. Ennek menete a következő: kötelezően meg kell adnunk egy négy számjegyből álló feloldókódot, valamint ha gondoljuk, egy üzenetet is a képernyőre írathatunk. Megadhatunk egy telefonszámot is, amelyre a SIM-kártya cseréje esetén egy figyelmeztető üzenetet küld a telefon. A funkció párja az Unlock My Screen, mellyel értelemszerűen a lezárt telefont oldhatjuk fel, természetesen ehhez is szükséges az előzetes jelszó.

A következő, Ring My Mobile névvel ellátott szolgáltatást aktiválva a telefonunk egy percig maximum hangerőn fog csörögni, akkor is, ha eredetileg néma módban volt. A Call Logs segítségével az elmúlt egy hét előzményeit kérhetjük le, a Call Forwarding segítségével pedig az üzeneteinket és a bejövő hívásokat továbbíthatjuk az általunk megadott számra. A bal oldali panelen a felsoroltakon kívül még egyetlen funkciót találunk, amely a legdrasztikusabb mind közül. A Wipe out My Mobile bekapcsolásakor ugyanis a telefonon lévő összes adat törlésre kerül, ezt végső megoldásként érdemes csak alkalmazni. Azt is figyelembe kell venni, hogy a mobil kipucolása után nem vehetjük igénybe a Samsung Dive szolgáltatásait, legalábbis addig, amíg újra nem aktiváljuk a telefonon.

A bal oldali sarokból két narancssárga gomb integet vissza nekünk. Az egyikkel a már ismertetett nyomon követést aktiválhatjuk (Track My Mobile funkció), a másik pedig a készülék pozicionálására használható. Utóbbi is GPS alapon működik, a telefonban lévő modul itt is figyelmen kívül hagyja a beállításokat, ergo akkor is bekapcsol, ha éppen ki van lőve.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények