2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Galaxy blog: Itt az első 6 GB RAM-mal szerelt Galaxy

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: AreaMobile

Kínában leplezte le a Samsung az első olyan okostelefonját, amelynek a házában 6 gigabájt RAM ketyeg, ám nem ez a Galaxy C9 Pro egyetlen jó tulajdonsága.

Folyamatosan bővíti a Samsung a fémházas C szériát, és azoknak a kínai vásárlóknak, akiknek csalódniuk kellett a Galaxy Note7 kivonása miatt a forgalomból, most gyógyírként szolgáltat egy lényegesen olcsóbb phablet bejelentése, egy rakás rendszermemóriával.

A Samsung Galaxy C9 Pro
A Samsung Galaxy C9 Pro [+]

A Galaxy C9 Pro az első Samsung mobil 6 gigabájt RAM-mal, és szintén az első, amelynek a lelke a nyolcmagos Snapdragon 653, bár ennek nincs jelentős teljesítményelőnye a szintén négy Cortex-A72-es és négy Cortex-A53-as magot tartalmazó 652-höz képest. A grafikai feladatokat az Adreno 510 látja el, az Android Marshmallow-n alapuló TouchWiz pedig a 64 gigabájtos tárolóegységen terpeszkedik, amely akár 256 microSD kártyával bővíthető.


[+]

Az elő- és a hátlap is egy-egy 16 megapixeles kameramodult rejt, egy-egy f/1,9-es rekeszértékű lencsével, úgyhogy szelfi oldalról sincs ok a szégyenkezésre. A főszerepet persze a gigászi, 6 hüvelykes kijelző játssza 1080 x 1920 pixeles felbontáson, amihez ugyancsak méretes, 4000 milliamperórás akkumulátor passzol. Mint mindig, az ujjlenyomat-olvasó az előlapi home gombba lett beépítve.


[+]

A Galaxy C9 Pro a Note7 példáját követve Type-C csatlakozással tölthető, SIM-kártyából pedig kettő juttatható a phablet belsejébe. Mennyi az annyi? A Kínai Népköztársaságban 3200 jüant kérnek el a C9 Pro arany vagy pink változatáért, ami 135 ezer forintot jelent átszámolva. Arról nincs tudomásunk, hogy a most bejelentett óriáskészülék valaha forgalomba kerül-e felénk, és ha igen, mikor és milyen áron.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.