Bemutatkozott a Samsung Galaxy C5

Snapdragon 617 rendszerchip, 5,2 hüvelykes Full HD Super AMOLED kijelző, 4 gigabájt RAM és 32/64 gigabájtos tárolóegység a felső-középkategóriában, ezt nyújtja a C-széria első darabja.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, a mai napon hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy C5, vele együtt pedig a gyártó C-szériája, ami nemsokára egy nagyobb taggal is bővülhet. Az SM-C5000 kódnév alatt futó mobil Kínában kerül először piacra, június 6-ától indul az értékesítés, de idővel az európai piacra is betörhet a C-széria. A Galaxy C5 mindösszesen 6,7 milliméter vastag, 2600 mAh kapacitású akkumulátor fért a 143 grammot nyomó készülékházába. Előlapján 5,2 hüvelykes, Full HD (azaz 1080 x 1920 pixel) felbontású Super AMOLED kijelző dolgozik, a home gombjában pedig egy beépített ujjlenyomat-olvasó teljesít szolgálatot, nem maradt ki a Samsung Pay-támogatást élvező NFC sem.

Természetesen nem maradhatott el a rózsaarany hátlappal szerelt változat sem.
Természetesen nem maradhatott el a rózsaarany színű hátlappal szerelt változat sem. [+]

A dual SIM-es készülék 32 vagy 64 gigabájtos belső tárolója microSD-vel bővíthető, de ez esetben csak egy SIM-kártyát fogunk tudni beletenni. A chipset a Qualcomm műhelyéből érkezett, a nyolcmagos Cortex-A53 processzorral és Adreno 405 grafikus gyorsítóval dolgozó Snapdragon 617-et 4 gigabájt RAM-mal párosították. A mobil hátlapjára 16 megapixeles, f/1.9 apertúrájú lencsével ellátott kamera került, az előlapi egység 8 megapixeles. A 4G-képes kütyü természetesen képes 802.11 a/b/g/n szabványú Wi-Fi hálózatokra, a Bluetooth pedig 4.2-es.

Bemutatkozott a Samsung Galaxy C5
A képre kattintva galéria nyílik, melyben az összes szín megtekinthető! [+]

Kínában 2200 jüant kérnek a 32 gigabájtos változatért (ez körülbelül 95 000 forintot jelent átszámolva), a 64 gigabájtos változat felára körülbelül 9000 forintnak felel meg. A Galaxy C5 arany, rózsaarany, szürke/fekete és fehér színekben kerül a boltok polcaira, remélhetőleg az európai debütálás is hamarosan megtörténik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés