Hirdetés

Fülhallgatóteszt: Scosche IDR355md

Bevallom őszintén, hogy nem hallottam még a Scosche cégről. Úgyhogy amikor az iStyle megküldte az IDR355md nevű tartozékot, kicsit tanácstalanul szemléltem az egyébként igen igényes csomagolást. Egyrészt azért voltam meglepve, mert ha egy OBI-ban találkozom ezzel a dobozzal, akkor simán azt gondolom elsőre, hogy hitech karácsonyfaégőről van szó, lévén a csomagolás felső, átlátszó részén ötszínű bogyósor sejlik fel, és csak közelebb hajolva esik le az embernek, hogy ezek valójában kicsiny, cserélhető burkolatok egy hallójáratos füleshez.

A Scoshe cégről viszont rövid tájékozódás után kiderült, hogy 1980-ban alapították, pillanatnyilag 120 jómunkásember dolgozik itt, és a mai napig családi kézben van a vállalat. Scosche halunk meg, lehetne akár ez is a szlogen, ha gesztipéteri babérokra törnék. A gyártóról mellesleg azt érdemes tudni, hogy kétféle termékvonaluk van, az iPhone/iPod tartozékokon túl autóhifivel is foglalkoznak, ami azt jelenti, hogy van némi tapasztalatuk az audió cuccok területén.

Az IDR355md igen bőséges mennyiségű kiegészítővel érkezik. Összese hatféle méretű gumiharang közül választhatjuk ki a fülünkbe leginkább illeszkedő párost (tündék előnyben), a fülből kilátszó burkolat pedig szintén hatféle színű dekorációval dobható fel. Mindezek mellett egy igen finom anyagú, bőrből készült szütyő is a csomag része, jókora Scosche felirattal, ami ismeretlensége miatt akár még menő is lehet.

Maga a füles teljeskörű szolgáltatásokat nyújt, ugyanis nem csak távirányító, hanem mikrofon is van rajta. Innentől az iPhone-vonalhoz is bátran ajánlható, hiszen a telefonálás is megoldható a segítségével. A távirányítón három gomb van, a felső és az alső a hangerő szabályozására való, a középső gomb egyszeri megnyomása megállítja és újraindítja a zenét, két gyors klikk előre, három pedig hátrafelé léptet. Magyarán normál körülmények között elő sem kell venni a lejátszót ahhoz, hogy a legfontosabb parancsokat kiadhassuk.

A Scosche IDR335md típusjelzésben az első három betű az Increased Dynamic Range technológiát jelenti, amit talán le sem kell fordítani, elvileg azért fejlesztette ki a gyártó, hogy a zenék még vibrálóbban, élethűbben és dinamikusan szóljanak minden hangmagasságban. Ha megtaláljuk a megfelelő méretű gumiharangot, akkor a termék nagyon patentül be tud ülni a fülbe, teljesen kizárja a külső zajokat és igen kellemes élményt biztosít. Ha nem is nevezném kiemelkedőnek, mindenképpen ott van a jobb fülesek mezőnyében.

A Scosche IDR355md a próbák során nagyon meggyőző volt. Mind a basszussal telített zenék esetén (Gotan Project, Neo), mind pedig a kissé klasszikusabb vonalon (K-Pax Soundtrack) jól teljesített, ráadásul a beszélgetés során tapasztalt hangminőség is abszolút kielégítő. A zsinóron lengedező mikrofon egészen aprócska, ám mivel ott helyezték el a tervezők, ahol a két fülünkből kikígyózó madzagok találkoznak, ezért elég közel van mindig a beszélőhöz, így minket is jól lehet hallani. A ritkaságszámba menő tartozék itthon 11 900 forintért kapható, s ebben az árban benne van a már említett tok, a hatféle színű burkolat, a távirányító és a tényleg izmos mennyiségű gumiharang is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés