Fülhallgatóteszt: Bose Mobile In-Ear headset

Hirdetés

Az Apple gyári fülhallgatójáról sok dolgot el lehet mondani, de az biztos, hogy nem a minőségbajnoka, leginkább azért szeretjük, mert szép és kényelmes. Persze a hangjával sincs baj, nem egy párszáz forintos fülhallgató egy nagyáruházból, de azért sokan vannak, akik többre vágynak. Az iStyle jóvoltából blogunkban már rengeteg alternatív megoldást sikerült bemutatnunk, de Bose fülhallgató még nem járt nálunk. Mivel a nemrég tesztelt hordozható hangfaluk nagyon tetszett, megörültem, amikor megkaptam a Mobile In-Ear headset névre hallgató kiegészítőjüket. Az elnevezést pedig külön díjaznám; beszédes. A csomagolás pedig szép, kapunk hozzá 2,5 milliméteres adaptert és tokot a cipeléshez.

Kicsit gondban vagyok, hogy mit írhatnék egy efféle eszközről, tényleg rengeteg jó minőségű cucc járt már nálunk az elmúlt fél évben. Nem mondhatnám, hogy a Bose jobb vagy rosszabb bármelyiknél, egyszerűen csak piszok jól szól, de természetesen a gyártók divatos módján, azaz a mélyebb tartományok valódinál erőteljesebb lejátszásával. A jelenség itt szerencsére nem zavaró, a basszusok teltek és tiszták, de csak kicsit dübörgősebbek a kelleténél, nem fogjuk magunkat egy techno-discoban érezni az In-Ear headset használatával. A többi tartomány is szép, a magasak sem hiányoznak, rendkívül kiegyensúlyozott a hangzásvilág, gyakorlatilag bármilyen típusú zenéhez jó választás lehet. Aktív zajszűrés nyilvánvalóan nincs benne, de a környezeti hangokat a gumiból készült fülbe ülő részek miatt alapvetően kiszűri; metrón viszont nem árt feljebb tekerni a hangerőt.

A "headset" elnevezés alapján sejteni lehet, hogy ez a cucc több, mint egy egyszerű fülhallgató, telefonálni is lehet vele, ha iPhone-ba dugjuk. Hiányoznak viszont a hangerőszabályzó gombok, ami elég szomorú, de az egyszem billentyűvel igy is sok dolgot tudunk kezdeni, hogy mit, az attól függ, hogy mibe dugjuk. A hívásfelvevés/lerakás egyértelmű funkció, iPod Touch-nál a számléptetés sem okoz gondot (dupla vagy szimpla gombnyomás), iPod shuffle vagy nano esetében a számcímet is felolvastathatjuk (hosszú nyomás). A hangminőség beszélgetés közben teljesen rendben van.

Szerencsére a kényelmi faktorral sincs gond, az oldalról a fülbe ülő (ezt hívjuk mi "hajszárító" formavilágnak) Bose headset kényelmes. Nagyon kényelmes. Megkockáztatom, hogy az egyik legkényelmesebb headset, ami valaha nálam járt, ráadásul stabilan is ül a fülben. Viszont elég viccesen néz ki, ez a kényelem ára. A gyártó persze mindent megtett azért, hogy igényes külsőt adjon a kiegészítőnek, a kábelen fekete és fehér minták váltakoznak, a fülbe ülő rész pedig fekete és található rajta egy fémes rács. Viszont mindezektől függetlenül viccesen néz ki, ha az ember a fülébe rakja. Az összegzés viszont valószínűleg mindenki számára egyértelmá: az In-Ear headset egy nagyon jó hangminőségű, rendkívül kényelmes fülhallgató és headset, melynek egyetlen problémája az, hogy kialakításából adódóan kicsit furcsán néz ki. Mondjuk az árát is megkérik, 21 000 környékén mozog, de az igazán minőségi cuccoknál ez már csak így van - vicces leírni, de kategóriáján belül tulajdonképpen olcsónak is mondható.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés