Folyik-e folyadék a Pocophone folyadékhűtőjében?

Megosztotta olvasóinkat a Pocophone F1, amely kétségtelenül odacsap a nagyoknak döbbenetes árazásával ahhoz képest, hogy Snapdragon 845, 6 GB RAM és 128 GB-os tároló került bele. Az egyik kompromisszum a konstrukciót érinti, ami plasztikból van, mégis kellően masszív és nem recseg-ropog. Zack Nelson ezt papírvágójával is megállapította, továbbá azt is, hogy az edzett előlapi védőüveget a Mohs-skála hatos keménységű vésőjével lehet először láthatóan megkarcolni és a hetes hagy mélyebb nyomot, megfelelve az iparági standardnak.

A 6,18"-es IPS panel tíz másodpercig bírta az öngyújtó lángját, mielőtt feltüzelt pixeljei kikapcsoltak, lehűlés után viszont ismét működésbe léptek. A plasztik hátlap persze jobban karcolódik, mint az üveg (létezik egyébként kevlár változat is), viszont kevésbé sérülékeny vétlen balesetek esetében. Bár maga a váz is műanyagból van, és a szokásosnál kissé jobban meghajlott Zack Nelson kezei alatt, az F1 rendben átment a hajlításpróbán, úgyhogy elérkezett az idő benézni a házába.

Szétszerelős anyag persze már volt, mindenesetre Zack is megvizsgálta a 3900/4000 mAh-s telep alatt megbújó folyadékhűtéses hőelvezető rendszert. A rézcső valóban rejt némi vizet, ám nem többet egy cseppnél, ami Nelson pengéje alatt másodpercek alatt elpárolgott. A hőelvezetés egyébként tapasztalatunk szerint is jól működik, a méretes akkumulátor pedig hosszú, zavartalan játékot biztosít, egy-egy dadogósabb címet leszámítva.


[+]

A Pocophone egyébként állítólag védett a fröccsenő víz ellen, IP-védettséggel azonban nem rendelkezik, és Nelson a portokat, illetve a SIM-tálca járatát vizsgálva megállapítja, hogy hiányoznak a gumiszegélyek a folyadék kívül tartására, érdemes tehát az F1-et szárazon tartani. És frissen: pár napja elérhető lett a globális MIUI 10 8.9.13 béta rendszer, amely itt tölthető le, és mintegy 2,5 GB-ot nyom a mérlegen. Mint mindig: egy fejlesztés alatt álló szoftverről van szó, úgyhogy, aki telepíti, eséllyel számíthat szoftveres bakikra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés