Folyamatosan veszteséges a HTC

A HTC nyolc egymást követő negyedévben volt kénytelen veszteségről beszámolni, sajnos ez a 2017-es év második negyedévében sincs másképp, így zsinórban ez a kilencedik, viszont most minimálisan tudtak faragni a tetemes mínuszból az első negyedévhez képest. A 64,25 millió dolláros nettó veszteség alig 3,9%-kal jobb eredmény, mint a Q1-ben összehozott 66,87 millió dolláros hiány. 2017 első féléve így nagyjából 131 millió dolláros veszteséget termelt, ami nyilván a részvények árfolyamának sem tesz éppen jót.


[+]

Annak ellenére, hogy a működési költségeket sikerült tovább mérsékelni júliusra 10,6%-ot estek a bevételek a megelőző hónaphoz képest, éves összehasonlításban pedig 2,06%-kal mérséklődtek az eladások, míg a 2017 júliusi bevételek 203,9 millió dollárban tetőztek. Az elemzők a HTC U11 kedvező fogadtatása ellenére további veszteséges negyedévekre számítanak, mi pedig a csúcsmodell kisebb variánsára, ami már csak a méreténél fogva is esélyes lehet a sikerre. A várhatóan Snapdragon 630-ra épülő 5,2 hüvelykes HTC U11 Life szintén IP védettséget és nyomorgatós funkciókat kap kedvezőbb árfekvésben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Kérdőjelek a HTC jövője kapcsán

    A háttérben állítólag komoly tanácskozás folyik, hogy esetleg önállósítsák vagy eladják a Vive VR-részleget, de akár az egész HTC-t áruba bocsáthatják.

Előzmények

  • Az Android O-ra vár a HTC U11 is

    A HTC U11 már minden engedélyt megkapott a továbbfejlesztett Bluetooth képességek aktiválására, ehhez azonban kéne az Android új főverziója.

  • Lényeges frissítést kap a HTC U11

    Több szempontból is lényeges újításokat hoz a HTC által bejelentett frissítés, igaz, erre még várni kell egy keveset.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés