Hirdetés

Az Android O-ra vár a HTC U11 is

A HTC U11 a Samsung Galaxy S8 és S8+ mellett azon kevés készülékek egyike, amelyik rendelkezik Bluetooth 5.0-s hitelesítéssel, a HTC nemrég vágta zsebre a papírt erről a tényről, noha a ketyerék hardvere az első perctől kezdve rendelkezett a szabvány kiszolgálásához szükséges komponensekkel. Viszont egyik készülék sem képes jelenleg alkalmazni is a szabványt, technikailag a Samsung sem mondta, hogy az adatátvitel, a hatótávolság és az adatfolyam sűrűsége a gyakorlatban az első perctől megfelel a legfejlettebb BT technológiának. Viszont valóban a első eszköz volt, amelyiket teljes mértékben hitelesítették erre.


[+]

A HTC most pontosan ugyanilyen hitelesítést kapott, a funkciók viszont csak az Android O rendszerverzióban lesznek ténylegesen aktívak. Ahogy egyébként a Samsung esetében is. Ennek az a nagyon prózai oka, hogy a 7.0-s verziószámú Android Nougat egyszerűen nem támogatja a Bluetooth 5.0-s szabványt, noha egyes készülékek hardveresen tökéletesen alkalmasak lennének erre. Nem mellesleg a jelenleg elérhető perifériák sem készültek még fel.


[+]

A Bluetooth 5.0 három lényegi területen nyújt többet, mint a most aktuális 4.2-es szabvány. Ebből egyet nem támogat a HTC U11 (négyszer nagyobb hatótávolság), egyet részlegesen (jelentősen magasabb adatsűrűség), az energiahatékony protokoll mellett viszont kétszer gyorsabb lesz az adatátvitel, mint most. Mindehhez már csak az Android 8.0-ra lenne szükség, amely natívan támogatja a szabványt, az viszont úgy tűnik, hogy még csúszik egy keveset.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés