Fogynak az ismeretlenek a Pixel 6 Pro egyenletéből

Igazi csúcshardver AI funkciókkal, topkategóriás panel és érdekes RAM/tárhely kiosztás a pletykák között.

Nem igazán titkolózik a Google a Pixel 6 család kapcsán, hiszen a készüléket megmutatta, megnevezte és még a saját tervezésű Tensor SoC-ről is közölt szűkszavú információkat. Minden részletet azonban hivatalos kútfőből még nem tudni, és egyelőre csak a rajta futó Android 12 rendszer október 4-ei startja tűnik biztosnak, az nem, hogy ezen a napon mutatkozik-e be a sima és a Pro referenciamodell is. Az XDA-developers ugyanakkor összegyűjtött minden félhivatalos és nem hivatalos információt, melyek egy rendkívül versenyképes Pixel 6 Prót vetítenek előre, a speci élén méretes, 3120 x 1440 pixeles és 120 Hz-es OLED panellel, amely egészen 10 Hz-ig tudja leszabályozni a képfrissítést a takarékosság jegyében.

A 5000 mAh-s telep így is jól jöhet, akárcsak a vezetékmentes töltés és fordított töltés opciója a kábeles, Type-C portos energiaátvitel mellett. Kevésbé jó hír, hogy az adapter a pakkból valószínűleg kimarad. A forrásoldal egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy a Tensor chip valóban két Cortex-X1 teljesítménymagot használ-e majd (ebből egy is eléggé melegszik a Snapdragon 888-ban), illetve azt sem, hogy mellé két Cortex-A78 és négy Cortex-A55 egység szegődik-e, de reálisnak tartják a 2 + 2 + 4-es kiosztást, ahogy 12 GB RAM-mal szerelt konfiguráció és 128 GB-os tárolóválaszték is valószínű. Meglehet a WiFi 6E modem, a Goodix képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó és a Samsung Exynos 5123 5G modem, akárcsak az NFC és a Qorvo által gyártott UWB chip.

A Tensor lapka renderképe
A Tensor lapka renderképe [+]

Ha már Samsung, a hátlapra az 50 megapixeles ISOCELL GN1 szenzor kerülhet, mellé pedig a 48 megapixeles Sony IMX586, akár négyszeres optikai zoommal, illetve az IMX386 12 megapixelen, ultraszéles szerepkörben. A Sony zárhatja a sort elöl, 12 megapixeles IMX663 szenzorral. Szóba került a Tensor chip TPU egysége: ez állítólag abrolhos kódnéven készül és 1,23 GHz-en fut majd, olyan kamerás feladatokból is kivéve a részét, mint mondjuk a bébimód, amely képes lehet a mozgás miatt elmosódott családi fotókat kiélesíteni. Végezetül érdemes hozzátenni: a Google ötéves szoftvertámogatást ígér, és természetesen a mindenkor aktuális Android főverzió lehető leghamarabbi közzétételét, a két Pixel 6 pedig Android 12-vel startol el, csak ugye az nem biztos, hogy október 4-én, vagy máskor. Az viszont bizonyos, hogy a Google csúcsmodell roppant versenyképes lesz, és remélhetőleg hozzánk is eljut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés