„Filléres” Z Fold6-tal készül a Samsung?

Megfelezheti a lebutított hajlítható a csúcskiadás árát.

Megindult a hajlítható képernyős telefonok demokratizálódása: ahova csak néztünk a 2024-es MWC-n, ott foldable telefon termett, és bár egyértelműen a flipes vonal a legnépszerűbb (a Galaxy Z Flip5-ből is jóval több fogy, mint a Z Fold5-ből), a Samsung állítólag mégis az utóbbi variációból készül két modellt piacra dobni. Bár lehet, hogy pont azért, hogy a tablet/telefon hibridből több találjon gazdára.

A Doogee Flip X csak egy a sok érkező, megfizethető kagylótelefon közül [+]

A koreai Sisajournal belsős információk alapján állítja, hogy a Samsung a processzoron, a kijelzőn, az akkumulátoron és a kamerákon spórolva tudna egy olcsóbb hajlíthatóval előrukkolni, igaz: egy „Z Fold6 SE” vagy „Z Flip6 SE” megtartaná az 5-ös generáció beszállítóit (Samsung Elecro-Mechanics, MCNEX, Cammsys, Sunny Optical), és az idén esedékes csúcskiadás lenne az, amelyik fotózásban és videózásban előrelépne. A gépi fordító nem teszi egyértelművé, a SamMobile mindenesetre úgy értelmezi: a forrás egy olcsóbb Z Fold és nem egy Z Flip érkezésére céloz.


A Z Fold remek termékvonal, ám 800 ezer forintért csak a legtehetősebbek engedhetik meg magunknak [+]

A Samsungnak azért is szüksége lehet egy megfizethetőbb összecsukható modellre, mert a kínai gyártók erősítésével idén 60%-ra csökkenhet a Z széria kétharmados piaci részesedése, és leginkább a nagyobbik készülék árából lehetne faragni. Elvégre a Z Flip-ből nagyjából annyi fogy, amennyit csak le tudnak gyártani, szóval azt a vonalat kevésbé lenne értelme kettéválasztani. A koreai forrás viszont 800 dollár körüli árról beszél, míg a Z Fold csúcsmodell 1800 dollárba kerül, és szerintünk ez túl nagy áresésnek tűnik egy olyan nagy márkától, mint a Samsung, tablet/telefon hibrid vonalon nyereségesen kivitelezhető legyen. Ám reméljük, hogy lesz idén „filléres” Samsung foldable.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés