Titánkeretre válthat a Z Fold6 is

Így könnyítene a Samsung a tablet telefon/hibrid tömegén és erősítene a szerkezetén.

Egyre több gyártó hajlandó extraköltséget áldozni titánötvözet használatára telefonjaiban, aminek két oka is van. A titán erősebb a szokásosan használt alumíniumnál vagy a rozsdamentes acélnál és könnyebb is, így faraghatott például az iPhone 15 Pro egy év alatt a tömegéből 19 grammot.


(forrás: SmartPrix) [+]

Mondjuk a Galaxy S24 Ultra összesen 2 grammot adott le alumíniumról titánkeretre váltva, tehát a Samsung inkább az erősebb, szívósabb tulajdonságokra fókuszált a fogyókúra helyett, és a friss pletyka az X-ről a bejegyzés közzététele óta felfüggesztett Tech Revétől az, hogy a Galaxy Z Fold6 is így tesz majd.

A forrás egyértelműen a keretet említette és nem a zsanért, amely szintén meghálálná a titánötvözet használatát, hiszen ez is közrejátszott abban, hogy a Honor Magic V2 (lásd fent) 9,9 milliméteren a legvékonyabb hajlítható lett, mégis erős maradt a hajlítószerkezete. A Samsung friss foldable-jei júliusra várhatók és egy ideje pletykálnak egy jóval olcsóbb harmadik modellről is. Ez aligha kap drága titánkeretet.

Előzmények

Hirdetés