Év végén jön a Mate 9 és a Kirin 960?

Hirdetés

Bár Kínában már tavaly év végén bemutatkozott, a Huawei Mate 8 azt is megmutatta, hogy mire lehet számítani 2016-ban az androidos hardverpiacon, hiszen a HiSilicon Kirin 950 brillírozott és brillírozik a processzoros tesztekben, bár a grafikus gyorsító összteljesítménye elmarad a riválisokhoz képest. A Mate7 és Mate 8 megjelenése között több idő telt el 12 hónapnál, kínai információk szerint a Huaweinél azonban felgyorsultak a fejlesztések, és az év végére a Mate 9 és a házi tervezésű Kirin 960 is befuthat.

Még idén befuthat a képen látható Mate 8 folytatása
Még idén befuthat a képen látható Mate 8 folytatása [+]

A Mobipicker arra számít, hogy a P9 után a Mate 9 is dupla hátlapi kamerarendszerrel érkezik, a szenzorok felbontása pedig 20 megapixelre nő. Ami a hardvert illeti, tippek szerint a premierre elkészül a Kirin 960-as lapkakészlet is, továbbra is 16 nanométeres node-on, a legfrissebb ARM Artemis processzormagokkal, 8 magos IGP-vel és Cat.12-es LTE modemmel. A pontos megjelenésről és árakról még nagyon korai volna beszélni.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Huawei P8max - mindig van egy nagyobb hal

    A régi generációs Kirint futtató P8max mellett még a 6 hüvelykes, szupergyors Mate 8 is eltörpül – ismét egy phablet-tablet hibrid járt nálunk, a megszokott, hibátlan összeszerelési minőséget hozva.

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

Hirdetés