Európába jön a Vivo

Több BBK-s márka után a Vivo is a kontinensünk felé terjeszkedik, elsőként hat új piacot céloztak be, négy termékkel.

Világszinten a Vivo a BBK-csoporton belül is a nagyobb márkák közé tartozik, az idei első negyedévben például a globális mobilpiac 7%-a volt az övék, Európában mégsem hallottak róluk túl sokan, hiszen hivatalos forgalmazásuk eddig nem volt. Ez most biztosan megváltozik, hiszen a gyártó bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban megindulnak a Vivo márkajelzésű termékek is, vélhetően hasonló platformokon, ahol a BBK-csoport egyéb tagjainak (Realme, OnePlus, Oppo) termékeit lehetett eddig megvenni.


[+]

Európába hozzák például a Vivo X50 Prót 750 angol fontos áron (kb. 300 ezer forint), ám X51 5G-re nevezik át, talán azért, hogy kevésbé lehessen összekeverni a cégcsoporton belüli Realme X50 Próval. Lesz még Y70 és Y20s nevű középkategóriás, amik szintén bemutatkoztak már korábban, de alapszinten érkezik az Y11s is, ami Snapdragon 460 rendszerchippel, 5000 mAh-s akkumulátorral és 6,51 hüvelykes HD+ LCD kijelzővel.


[+]

A Vivo egyébként bejelentett egy együttműködést az UEFA-val is, így szinte biztos, hogy a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságon is fel fog bukkanni a márkanév. A gyártó állítása szerint az sem kizárt, hogy a mobilok kezelőfelületeként használt FunTouch is változhat az európai igények szerint az itteni régiós példányokon, elképzelhető, hogy a gyári Androidhoz jobban hasonlító felülettel találkoznak majd a felhasználók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés