Csúcshardverrel, de gimbal nélkül toppant be az X50 Pro+

Váratlanul egy topszériás X50 modell is befutott a Samsung legfrissebb, 50 megapixeles kamerájával a hátlapon, de az X50 Pro kiegyensúlyozó rendszere nélkül.

A két Vivo X50-ről lényegében minden kiszivárgott a premier előtt, az X50 Pro+-nak sikerült ugyanakkor megtartani a titkait az utolsó pillanatokig. Például azt, hogy felső-középkategóriás hardver helyett a Snapdragon 865 SoC hajtja meg, természetesen 5G modemmel.

A RAM/tárhely kiszerelések pedig 8/128 GB (5000 jüan, 218 ezer forint) és 12/256 GB között mozognak (261 ezer forint) – írja a Sparrows News, mert hivatalos termékoldal egyelőre nincsen, csak kedvcsináló videó. Bár az meglepő, hogy a legdrágább X50-be nem fért bele a gimbalos rendszer, a tippem az, hogy az X50 Pro különlegességét jóval azelőtt kezdték fejleszteni, hogy a Samsung 50 megapixeles ISOCELL GN1 szenzora elérhető lett volna.


[+]

Az utóbbi 1/1,3" méreten ráadásul méretesebb a Sony IMX598-nál, és visszahozza a dual pixel autofókuszt, azaz minden képpont két fotodiódára osztott, így az élesítésből is kiveszi a részét, okos algoritmussal pedig a 100 megapixeles rögzítés is adott.


[+]

Nem mintha szükség volna erre, hiszen az átlagfelhasználónak az 50 millió pixel is bőven elég, a legtöbbet pedig úgyis 4:1-es binning után, 12,5 megapixelen tudja az X50 Pro+ – például éjjeli erősségeit kamatoztatni. Kapóra jön ehhez az optikai képstabilizálás. Hátul adott továbbá egy portrékamera 50 mm-en (13 megapixel) és a periszkópos rendszer 60x-os hibrid nagyítással (8 megapixel) valamint egy ultraszéles lencse szupermakróval (8 megapixel).


[+]

A 6,56"-es képátló nem változott, az AMOLED panel képfrissítése viszont 120 Hz-re javult, a 4350 mAh-s telep pedig 44 watton gyorstölthető. A leglátványosabb különbséget egyébként a hagyományos fém/üvegkombinációk mellett elérhető vegán bőr változatok jelentik, amelyek elég jól néznek ki a mozgóképből lopott, álló felvételeken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés