Érkezik pár S22-es kamerafunkció a régebbi Samsung csúcsmodellekre is

Az elmúlt két évben bemutatott S-széria, Note-széria és Z-széria készülékei is kapnak pár új kamerás trükköt.

Bejelentette a Samsung, hogy visszafelé is kompatibilis lesz néhány, eddig az S22-es telefonokra exkluzív kamerafunkció. A frissítést első körben a koreai felhasználók kapják meg, később globálisan is érkeznek a szoftveres újdonságok, egyesek az S10-ig és a Note10-ig visszamenőleg.

Megkapják az éjszakai portrét az S20, az S21, a Note20, a Z Fold2 és a Z Fold3 készülékek. Ebben az esetben a telefotó kamerát használja a készülék együtt az éjszakai mód szoftverével a képkészítéshez, az eredmény pedig gyengébb fények mellett is világosabb fotók, elmosott háttérrel.

Az éjszakai portré eredménye.
Az éjszakai portré eredménye. [+]

Fejlesztett és hozzáadott automatikus keretezés (auto-framing) jön az S21-ekre, az S21 FE-re, a Z Flip 4G-re és 5G-re, a Z Fold2-re és a Z Fold 3-ra. A hajlítható mobilokon már elérhető volt korábban is ez a kamerafunkció, de elvileg a frissítés javított a minőségen. Az auto-framing lényege, hogy a telefon előtt 5 méterig álló embereket, akár egyszerre tizet is folyamatosan fókuszban tud tartani és követni tud a kamera. A felsorolt telefonok az automatikus fókuszban tartást a videóhívások közben is képesek lesznek bevetni, valamint az Instagram, TikTok, Snapchat alkalmazásokban is, melyek ezentúl jobb minőségben képesek videót vagy képet rögzíteni.

Videóhívások közben is működik az automatikus fókuszban tartás.
Videóhívások közben is működik az automatikus fókuszban tartás. [+]

Javított effekteket kap a videóhívásokhoz az S20-széria és az S20 FE, az S21-széria és S21 FE, a Note20-széria, valamint az összes Z-szériás eszköz az első Fold kivételével. A funkció segíti, hogy a Duo, Google Mert, Knox Meeting, Messenger, Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom, Webex, BlueJeans és KakaoTalk alkalmazásokban a felhasználónak nagyobb kontrollja legyen a telefon kamerája, mikrofonja, és a hívásban megjelenő háttér felett. A funkció még 2022 első felében megérkezik majd az S10-szériára, az S10 Lite-ra, a Note10-szériára és a Note10 Lite-ra is.

Végül pedig a Z Fold3-ra is megérkezik az Expert RAW a Galaxy Store-ból letölthetőként. Ezen felül a legutóbbi Foldon a Kamera alkalmazásban a Pro módban használható lesz külön a telefotó kamera is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés