Nemzetközi vizekre evez a Huawei Nova 9 SE

Egy héten belül megindul a Huawei első 108 megapixeles szenzorral szerelt telefonjának az értékesítése Kínán kívül is.

Múlt héten mutatta be Kínában a Huawei a Nova 9 SE-t, melyről korábban már írtunk mi is a kiszivárgott információk alapján. Az abban a cikkben vázoltak igaznak bizonyultak, ám úgy tűnik, az árazás tekintetében túlságosan optimisták voltunk. A Nova 9 SE a spanyol Huaweinél már foglalóval előrendelhető március 27-ig. A foglaló összege 10 euró, aki ezt kifizeti előre vasárnapig, az 50 euró kedvezményt kap a termék vételárából, amely 349 eurón kerül majd boltokba jövő héttől. Az euróban megadott spanyol ár kerek 130 ezer magyar forintra konvertálódik. Hivatalos magyar árat csütörtökön fogunk tudni, a Huawei aznapra sajtótájékoztatót jelentett be, ahol új eszközökről lesz szó, köztük a Nova 9 SE-ről is.

 

Az új telefon fekete és kék színben kerül forgalomba Európában, megjelenése nagyon hasonlít a Nova 9-re, bár a 6,78 hüvelyk átmérőjű panel nem hajlik a széleken, a termékoldal szerint alig több, mint 1 milliméter vastag a káva. A Nova 9 SE-ben IPS LCD dolgozik, 90 Hz-es maximális frissítésre képes 270 Hz-es mintavételezési rátával, míg a Nova 9-ben található 6,57 hüvelykes OLED panel 120 Hz-en frissül. A Nova 9 SE kijelzőjének felbontása FHD+ (2388 x 1080 pixel), a képpontsűrűség 387 ppi.

A három szín közül csak a kék és a fekete érkezik Európába.
A három szín közül csak a kék és a fekete érkezik Európába. (forrás: Huawei) [+]

A Nova 9 SE-t a 6 nanométeren készülő Snapdragon 680 hajtja, ebben négy 2,4 GHz-es Cortex-A73 (Kyro 265 Gold) és négy 1,9 GHz-es Cortex-A53 (Kyro 265 Silver) processzormag számol, a GPU az Adreno 610-es. A lapkára szerelt modem 4G-s, Wi-Fiből van 5GHz-es, de csak Wi-Fi 5-ről beszélhetünk (a/b/g/n/ac), Bluetoothból 5.0-át kapott a telefon, és van NFC is. Navigálni GPS, A-GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo és QZSS hálózatokon tud. Rendszermemóriából 6 vagy 8 GB az adott, tárhelyből 128 GB van, amit microSD-vel bővíthet a felhasználó.

A Nova 9 SE elölről és hátulról. Az ujjlenyomat-szenzor a jobb oldalon, a bekapcsoló gombban kapott helyet.A Nova 9 SE elölről és hátulról. Az ujjlenyomat-szenzor a jobb oldalon, a bekapcsoló gombban kapott helyet.A Nova 9 SE elölről és hátulról. Az ujjlenyomat-szenzor a jobb oldalon, a bekapcsoló gombban kapott helyet. A Nova 9 SE elölről és hátulról. Az ujjlenyomat-szenzor a jobb oldalon, a bekapcsoló gombban kapott helyet. (forrás: Huawei) [+]

A telefon alján található egy USB-C 2.0 port, ezen keresztül a 4000 milliamperórás akkumulátor akár 66 wattal is tölthető, a megfelelő fali adaptert mellékeli a gyártó a dobozban. Fülhallgatót (USB-C véggel, mivel 3,5 milliméteres csatlakozó nincs a mobilon) is mellékel a Huawei, és alaptartozék az átlátszó szilikontok is.

250 eurós árra számítottak korábban, 349 eurón nyit a telefon.
250 eurós árra számítottak korábban, 349 eurón nyit a telefon. (forrás: Huawei) [+]

A Nova 9 SE főkameraként egy 108 megapixeles 1/1,52”-es szenzort használ (valószínűleg Samsung Isocell HM2), f/1,9-es blendével, 0,7 mikronos pixelmérettel és PDAF-fel. A második kamera a Nova 9-ben is látott 8 megapixeles f/2,2-es fényértékű ultraszéles, 112 fokos látószöggel. Ezen kívül van egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységérzékelő is, mindkettő f/2,4-es blendével. Videofelvétel maximum FHD-ban mehet, giroszkópos EIS stabilizál, van AI fotózás mód, éjszakai mód, lehet portrét, makrót, panorámát is csinálni a telefonnal. Az előlapi kamera 16 megapixeles, az apertúra f/2,2-es fényértékű, videózni itt is 1080p-ben lehet maximum, 30-as másodpercenkénti képkockaszámmal.

A Nova 9 SE kamerás kínálata.
A Nova 9 SE kamerás kínálata. (forrás: Huawei) [+]

A telefon EMUI 12-t futtat, ami Android 11 alapokon dolgozik. A Google szolgáltatáscsomagját most is a Huawei HMS és az AppGallery helyettesíti. A telefon 164,64 x 75,55 x 7,94 milliméteres és 191 grammot nyom, a ház műanyag, a kijelzőt üveg védi, az ujjlenyomat-leolvasó a kereten, a bekapcsoló gombba integrálva kapott helyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés