Nem elérhető már a Huawei Egészség a Play Áruházból

Az App Gallery-n keresztül vagy APK-ból továbbra is telepíthető.

Hirdetés

Többé nem letölthető a Huawei Egészség (Huawei Health) a Play Áruházból, azoknak, akik Huawei márkájú okos kiegészítőt vesz, a gyártó weboldaláról APK fájlból, a Huawei saját App Gallery alkalmazásboltján keresztül, vagy a Samsung Galaxy Store alkalmazásbolton keresztül tudja telepíteni az appot. Az iOS-t nem érinti a dolog, a Huawei Health továbbra is megtalálható az iPhone-ok App Store-jában.

Erre a felületre visz a QR-kód, itt választhatja ki a Huawei Egészség letöltésének módját a felhasználó
Erre a felületre visz a QR-kód, itt választhatja ki a Huawei Egészség letöltésének módját a felhasználó (forrás: Huawei) [+]

A dolog nem feltétlenül meglepetésszerű, utoljára 2020-ban frissült a program a Play Áruházban, az azt követő appfrissítések már a programon belül (profil → frissítések keresése → frissítés) az App Gallery-ből jöttek le, és az újonnan megjelent karkötők és órák — például a Band 7 — használatához is ezen a módon kellett frissíteni a Huawei Egészséget. Ez attól eltekintve, hogy kényelmetlenebb, mintha a Play Áruházon keresztül automatikusan frissülne az alkalmazás, egyéb hátrányt nem jelent a mindennapi használat szempontjából. Ha pedig valaki telepíti az App Gallery-t telefonjára, azon keresztül az automatikus frissítés is megoldott.

Az alkalmazás frissítése így zajlik az appon belül
Az alkalmazás frissítése így zajlik az appon belül (forrás: Huawei) [+]

A Huawei weboldalán található egy részletes leírás is az Egészség alkalmazás telepítéséhez, a termékeik csomagolásán egy QR-kód, ami egyből a letöltéshez visz, valamint az új HarmonyOS-es órák és karkötők első bekapcsoláskor megjelenítik majd ugyanezt a kódot. Hasonló a helyzet a fülhallgatókhoz szükséges AI Life alkalmazással is, ezt sem listázza már a Play Áruház, de a Huawei oldaláról minden további nélkül letölthető.

Előzmények

Hirdetés