Eltörpül az iPhone Pro Max alaplapja méretes telepe mellett

Szétkapták a rozsdamentes acélvázba zárt Apple csúcsmodellt, és előkerült az L alakú telep, amit nem is olyan nehéz cserélni.

iPhone 11 konklúziónk az volt, hogy ár/érték vonalon a belépőmodell egyszerűen előnyösebb választás mint a 400 ezer forinton induló Pro társak, azonban azok több dologban is rálicitálnak a népszerű készülékre. Adott ugyebár az 5,8" és 6,5"-es, nagyfelbontású AMOLED panel, illetve a normál és az ultraszéles optika mellett hátul a 2x-es zoomlencse. Ám talán ennél is fontosabb, hogy az újrahasznosítható rozsdamentes acél váz és az üvegek illesztése annyira gondos lett, hogy a nem strapahasználatra szánt készülékek között a Pro és a Pro Max elsőként lett 4 méteres vízmélységben, 30 perce por- és vízálló tulajdonságokra levizsgáztatva (bár ez továbbra is IP68 minősítést jelent a más jellegű IP69K teszt teljesítése helyett).

Az iFixit mindennek ellenére nem találta a 6,5"-es modellt a korábbiaknál nehezebben szerelhetőnek, ami két csavar kiemelése után a jókora ragasztás hőlágyításával és az előlap óvatos felemelésével indul - ilyenkor a legkönnyebb a telefonban kárt tenni, az otthoni barkácsolással meg egyébként is azonnal ugrik a jótállás. A kijelzőrész és a kapcsolódó kábelek gondos leemelése után viszont meglehetősen jól rendezett belső fogadja az ember szerszámos ládáját. Azt pedig alább Zack Nelson is megjegyzi: a jócskán meghízott, 3968 mAh-s, L-alakú akkumulátor mellett eltörpül a pár csavar és csatlakozás kilazítása után kiszabadítható, a SIM olvasóval egybefogott alaplap, rajta az A13 Bionic SoC-vel.

Nelson elismeri: a komolyabb vízálló minősítés ellenére maradt a nyitás utáni relatíve könnyebb alkatrészcsere, köszönhetően a jól elkülönített és moduláris elemekkel. A puha borítású akkumulátor pedig nem lett véglegesen beragasztva, hanem három kihúzó segítségével óvatosan, de sérülés nélkül kiemelhető. Érdemes persze a garanciális javításnál maradni (azon kívül az Apple szervizpartnerei egyébként általában horrorisztikusan magas javítási költséggel dolgoznak), azt viszont Zack elismeri: minden korábbinál több komponens használ újrahasznosított matériákat, ezzel pedig az Apple a legjobbak között van környezettudatosságban. Az iFixit értékelése a javíthatóság tízpontos skáláján hatos, ami átlagosnak mondható a vízálló és ragasztott fém/üveg masinák között és Mr. Nelson iPhone-ja is túlélte a szét- majd összeszerelő kalandot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Nem hajlik az iPhone 11 Pro Max

    Lehet, hogy flexibilis OLED kijelző lakozik az újrahasznosítható rozsdamentes acélvázban, ám a konstrukció remek. De mi a helyzet a tejüveg borítás karcállóságával?

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

Hirdetés