Elsőként az Alcatel csinált dupla kétkamerás rendszert. Csendben.

Az Alcatel mintegy mellékesen bemutatta, illetve nem is mutatta be, csak elérhetővé tette a Flash termékoldalát, amely a világ első dupla kétkamerás rendszerrel szerelt okostelefonja. Nem keverendő össze az Alcatel OneTouch Flash széria tagjaival, valamint az általunk is tesztelt Flash Plus 2-vel. Mondjuk, névválasztás terén lehetettek volna kreatívabbak a félreértéseket elkerülendő. Az Alcatel Flash egyelőre elvileg kizárólag a Közel-Keleten lesz elérhető, árat egyelőre nem találunk sehol.

Az Alcatel Flash különlegessége a dupla kétkamerás rendszer, ami összesen négy modult jelent, értelemszerűen kettőt az elő- és kettőt a hátlapon. A főkamerákat a Sony szállította az IMX258-as sorozatból, hasonló technológiával, mint a Huawei csúcskészülékeiben. Az egyik monokróm, a másik pedig RGB, viszont mindkettő f/2,0 apertúrával bír 13 megapixeles felbontás mellett. A képalkotást kéttónusú LED villanó és PD autofókusz segíti. Az előlapi rendszer szintén rendelkezik saját LED villanóval, a szenzorok pedig 5 és 8 megapixelt tudnak. Elvileg mindkét oldalon elérhető a bokeh mód, az előlapi kamerák esetében Super Selfie néven nevezve, a hátlapi szenzorok pedig képesek RAW fájlok mentésére.


[+]

A készülék ettől függetlenül középkategóriás felszereltséget mutat, a központi feldolgozóegység szerepében a háromklaszteres, tízmagos MediaTek Helio X20 található 3 GB rendszermemóriával és 32 GB belső tárhellyel, amelyhez Android még 6.0 jár. Az 5,5 hüvelykes IPS LCD panel FHD felbontást kapott, az akkumulátorkapacitás pedig 3100 mAh-t számlál. A készülék kétkártyás kialakítást kap, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapon keresendő.

Azóta történt

Előzmények

  • Flash Plus 2 - mint a villám

    Az Alcatel sorozatából önálló márka lett a TCL berkein belül, amelynek legifjabb ajánlata fémházzal, erős hardverrel és ujjlenyomat-olvasóval száll harcba a közösségi csatornákon terjedő mobilokkal.

Hirdetés