IFA 2017: Kiemelkedő üzemidőt ígér az Alcatel A7 és A7 XL

Hirdetés

Elkezdődött a 2017-es IFA publikus része, mostantól – egy kedvező árú belépőjegy megvásárlása után – a nagyközönség is megtekintheti a szórakoztatóelektronikai újdonságokat, legyen szó robotikáról, háztartási gépekről vagy okostelefonokról. A TCL-cégcsoport természetesen ezúttal is hatalmas standdal jelent meg, az Alcatel standján pedig több, teljesen friss okostelefon vehető szemügyre.

A kisebbik A7 sem mondható aprónak
A kisebbik A7 sem mondható aprónak [+]

Középkategóriás árszinten az Alcatel A7 és A7 XL nyújthat alternatívát, előbbi 230 (körülbelül 70 000 forintnak megfelelő), utóbbi 280 (nagyságrendileg 86 000 forintot jelentő) euróért. Ahogy arra a nevekből következtethetünk, vannak méretbeli különbségek, a 152,7 x 76,5 x 8,95 milliméteres, 164 grammot nyomó A7-re 5,5 hüvelykes kijelző került, a 159,6 x 81,5 x 8,65 milliméteres, 175 grammos A7 XL-re pedig 6 hüvelykes. Mindkét esetben Full HD felbontásról, LTPS technológiáról és Dragontrail védelemről beszélünk.

Az A7 XL pedig egy igazán nagy készülék
Az A7 XL pedig egy igazán nagy készülék [+]

Hardveres alapok tekintetében nincs különbség, ugyanaz a MediaTek MT6750 látja el a feladatot mindkét eszközben, nyolcmagos (4 x 1,5 GHz-es + 4 x 1,0 GHz-es) processzorral, Mali-T860 MP2 grafikai egységgel, 3 GB RAM-mal és 32 GB-os, egyébként bővíthető belső tárolóval. Tudnak B20-as LTE-t, 4.2-es Bluetooth szabványt, illetve nem maradt ki belőlük a 802.11b/g/n-hálózatok támogatása sem, bár az 5 GHz-es frekvenciát csak a nagyobb gép ismeri. Ujjlenyomat-olvasó szerencsére mindkettőbe jutott.

Szimpla hátlapi kamera, ez csak az A7 lehet!
Szimpla hátlapi kamera, ez csak az A7 lehet! [+]

A különbségek sorát a kamerás képességek jelentik, előbbin egy szimpla, 16 megapixeles egység kapott helyet f/2-es optikával, PD-autofókusszal és dupla ledes villanóval, utóbbi pedig dupla rendszerű, 12 megapixeles kameráját egészíti ki egy 2 megapixeles, főleg a képek effektezéséhez és utólag fókuszállításhoz. Előbbin 84 fokos, 8 megapixeles szelfikamera van, az XL egy sima 5 megapixelest kapott, noha szoftveresen akár 8-ra is felhúzhatjuk.

Szoftveres téren is vannak különbségek, a dupla kamera extráit veti be az XL
Szoftveres téren is vannak különbségek, a dupla kamera extráit veti be az XL [+]

Az akkumulátorok 4000 mAh kapacitásúak mindkét esetben, gyorstöltést egyik sem tud, körülbelül 2,5 órás töltési időt határoz meg a gyártó mindkét termékre. Android Nougattal kerülnek piacra a mobilok, a nagyon közeli jövőben.

Azóta történt

  • Alcatel A7 - aranyt tévesztett

    Többet sejtet a dupla előlapi hangszórós, aranyfestést bevető Alcatel phablet, mint amennyit a középkategóriában nyújt, az üzemidőre azonban nem lehet panasz.

Előzmények

Hirdetés