Elérhető az iOS 10

A tegnapi naptól kezdve letölthető és telepíthető az iEszközökre az iOS soron következő, 10. főverziója, amely többek között gesztusvezérlési módokkal vértezi fel a rendszert. A kijelző az iPhone 6s és a 6s Plus M9 koprocesszorának segítségével érzékeli, ha a mobilt felemelik, és ilyenkor felvillan a zárolt képernyő, rajta a hasznos értesítésekkel, bár akinek ez nem szimpatikus, kikapcsolhatja. A kamera gyorsan indítható, a zárolt képernyőről balra húzva az ujjat. Ha a gyári appokat nem is lehet törölni a gyakran kaotikus főképernyőről, hosszan megérintve és az x-re bökve el lehet azokat rejteni, amíg az App Store-ból a felhasználó vissza nem állítja.

Szép elölről, de még lehetne miből lecsípni, hogy kisebb legyen
Az iPhone 6s-re is telepíthető az iOS 10 [+]

Bár a Vezérlőközpont továbbra sem testreszabható, a támogatott eszközökkel 3D Touch extrafunkciók érhetők el, egy-egy ikont erősebben megnyomva. Az angol nyelvterületen élőknek jó hír, hogy az elmulasztott hívások után beérkező hangpostaüzeneteket nem kell meghallgatni, egyelőre nem hibátlan konvertálással, de megtekinthető a rendszer által szöveggé formált hang. A Sirivel már harmadik féltől való alkalmazások is kezelhetők, ami a WhatsApp, a Pinterest vagy a LinkedIn esetében már el is érhető, a lista folyamatosan bővülni fog, ahogy a fejlesztők a kapcsolódó API-t beépítik. Új alkalmazást kapott a HomeKit, bővült az Üzenetek tudása és átszabták az Apple Musicot. A sok egyéb újdonsággal részletesebben iOS 10-es bemutatónkban tervezünk foglalkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés