Elérhető az utolsó Android P béta

Hirdetés

A Google közzétette a végső Android P tesztrendszert, ami egyébként az ötös számú fejlesztői változat, illetve a négyes számú béta, de lehet kiadásra szánt csomagnak (release candidate) is becézgetni. A Pixel készülékekre és az Essential PH-1-re már el is érhető a frissítés, míg a többi béta programban résztvevő okostelefon esetében a gyártótól függ majd, hogy mikor lesz a 9-es Android kiadásra kész változata kipróbálható.

Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható
Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható [+]

A kettővel ezelőtti bétát egyébként már mi is leteszteltük, így megmutattuk a Google elképzelését a gesztusvezérlésre, illetve a fejlesztőknek szánt megoldásokat a szenzorszigetes mobilokat illetően. Az utolsó béta szinte teljes egészében a végleges újdonságokat tartalmazza, persze akadhat még egy-két bent maradt baki, amit a Google a visszajelzés alapján a nyár végére várt, globális Android 9 közzétételig orvosol. Várhatóan akkor derül majd ki, a P betű milyen édességes nevet kap. A peppermint, vagyis a borsmenta eddig a legesélyesebb befutó.

Azóta történt

  • Augusztus 20: tűzijáték és Android P?

    Evan Blass úgy hallotta, augusztus 20-án élesíti a Google az Android 9.0-t, és államalapításunk napján derül majd ki az édességes neve is.

  • Megérkezett az Android 9 Pie

    Nem borsmenta, hanem szimplán csak pite lett a legfrissebb, az eddigieknél is hamarabb befutó Android főverzió neve. A Pixelekre már elérhető, ám kérdés, mikor fog széles körben elterjedni.

Előzmények

Hirdetés