2018. december 17., hétfő

Gyorskeresés

Elérhető az utolsó Android P béta

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Android Developers Blog

A kiadásra szánt fejlesztői változat után már a hivatalos rendszercsomag érkezik. Édességes név még mindig sehol.

A Google közzétette a végső Android P tesztrendszert, ami egyébként az ötös számú fejlesztői változat, illetve a négyes számú béta, de lehet kiadásra szánt csomagnak (release candidate) is becézgetni. A Pixel készülékekre és az Essential PH-1-re már el is érhető a frissítés, míg a többi béta programban résztvevő okostelefon esetében a gyártótól függ majd, hogy mikor lesz a 9-es Android kiadásra kész változata kipróbálható.

Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható
Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható [+]

A kettővel ezelőtti bétát egyébként már mi is leteszteltük, így megmutattuk a Google elképzelését a gesztusvezérlésre, illetve a fejlesztőknek szánt megoldásokat a szenzorszigetes mobilokat illetően. Az utolsó béta szinte teljes egészében a végleges újdonságokat tartalmazza, persze akadhat még egy-két bent maradt baki, amit a Google a visszajelzés alapján a nyár végére várt, globális Android 9 közzétételig orvosol. Várhatóan akkor derül majd ki, a P betű milyen édességes nevet kap. A peppermint, vagyis a borsmenta eddig a legesélyesebb befutó.

Hirdetés

Előzmények

 • Kipróbáltuk a készülő Android 9-et

  Befutott a negyedik fejlesztői rendszercsomag, avagy a harmadik béta az Android P-hez. A számozás már biztos, a nyár végére várt főverziónak a süteményes nevét azonban még titok övezi.

 • Elstartolt az idei Google I/O

  A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás körül forgott a nyitóesemény, de időközben belenézhettünk az Android P új kezelőfelületébe és funkcióiba is.

 • Google Pixel 2 - referencia, de nem preferencia

  Friss hardver, továbbfejlesztett kamera, ám hazánkat elkerülő szolgáltatások, brutális kávák és durva árazás, oreós finomságokkal.

 • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

  A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.