Egyre nagyobb az Apple előnye Amerikában

Hirdetés

A comScore piaci kimutatásokat tett közzé, hogy Ameikában melyik gyártó milyen részesedéssel bír jelenleg. A riport szerint az Apple vezet a Samsung előtt, méghozzá utcahosszal. A februári adatokhoz képest növelték előnyüket a cupertinóiak, hiszen 41,7 helyett immár 43,5 százalékos szeletet birtokolnak a képzeletbeli kördiagramból.

A második helyre, ahogy írtuk is, a Samsung futott be a maga 28,7 százalékával, a dobogó harmadik fokára pedig az LG fért fel 8,2 százalékos részesedéssel, utóbbi vállalathoz képes már nincs vészesen lemaradva a Motorola és a HTC sem.

Fordult viszont a kocka, amikor az operációs rendszerek szempontjából vizsgálta a helyzetet a comScore, hiszen ebben a felmérésben 52,1 százalékkal már az Android lépett fel a dobogó legfelső fokára.

Nincs nagy hátránya az iOS-nek sem, az okostelefonos részedéssel megegyezően itt is 43,5 százalékot tudott felmutatni az Apple szoftvere. A harmadik helyet a Microsoft kaparintotta meg 3 százalékkal, de felkerült a listára a BlackBerry és a Symbian is.

Azóta történt

Előzmények

  • Amerikában még mindig az Android uralkodik

    A comScore felmérése szerint az Android és az iOS rendszer uralkodik az észak-amerika földrészen, a különbség pedig közel tíz százalék közöttük.

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés