2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

PSA: A felhasználók 34%-a még jelszót sem használ

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Authority

A legújabb kimutatások szerint a júzerek egyharmada semmilyen mintával vagy más módszerrel nem védi le a telefonjának kijelzőjét.

Az Androidról, meg egyébként a mobil operációs rendszerekről lehet azt tudni, hogy még az új verziókban is maradnak olyan hibák, amik a hekkereket segítik. Sokszor apró bugokról beszélünk, amiknek kihasználásával illetéktelenek is képesek hozzáférni a telefonokon tárolt adatokhoz. Ugyan a gyártók, illetve maga a Google is mindig toldoz-foltoz, ez csak ideig tudja megakadályozni az ügyeskezűeket. Az emberek így legtöbbször valamilyen mintával vagy jelszóval védik le a telefonokat, hogy legalább egy kisebb nehezítést gördítsenek ismeretlenek felé.


[+]

A Duo Lab felmérései alapján azonban a felhasználók 34 százaléka semmilyen védelmet nem használ, kizárólag csak a sima elhúzásos műveletet állítja be. Ez már csak azért is érdekes, mert a kimutatások szerint minden huszadik androidos telefont rootolnak, vagyis rendszerszintű hozzáférést engedélyeznek. Ugyanez az arány az iPhone-nál, ahol egyébként a Jailbreak a menő, sokkal kevesebb, egy a kettőszázötven eszközből. Mindennek van előnye és hátránya is persze, de több alternatív biztonsági megoldás is született már: gondolhatunk az ujjlenyomat-olvasóra, az írisz szkennerre, vagy az LG-féle Knock Onra.

Hi​rdet​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.