Egy elemző fényesebb jövőt vetít a Huawei elé

Guo Minghao szerint a gyártó visszaszerzi az Android licencet és az éves eladási mutatók is előnyösek lesznek - már az elmúlt hónapok eseményeit figyelembe véve.

Jelenleg még kérdéses, hogy milyen formában és operációs rendszerrel jelenhetnek meg a Huawei és a Honor jövőbeni okostelefonjai, hiszen a gyártó és több partnere az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium feketelistáján tanyázik, márpedig az amerikai komponensekre, szellemi tulajdonra és licencekre egyelőre jelentős arányban szükség van egy mobil megalkotásához. Tegnap viszont (a sencseniek szemszögéből) pozitív pletykák kaptak lábra: állítólag heteken belül megkezdheti a minisztérium a kereskedelmi licencek kiadását, ami lehetővé tenné az amerikai vállalatoknak, hogy a Huawei-jel üzleteljenek.

A remek P30 család biztosan kiveszi a részét a Huawei üzleti mutatóiból, a kérdés viszont adott, hogy mennyire inogott meg a vásárlók márka iránti bizalma
A remek P30 család biztosan kiveszi a részét a Huawei üzleti mutatóiból, a kérdés viszont adott, hogy mennyire inogott meg a vásárlók márka iránti bizalma [+]

Akárhogy is alakul a jövő, a gyártó eladásai már most megérezték az elmúlt hónapok biztonsági/politikai indíttatású eseményeit, és a cél, hogy a Huawei az Apple után a Samsungot is beelőzve a világ legnagyobb mobilgyártója legyen, távolabb került. Egyes elemzők a leszállított okostelefonok számát tekintve drámai visszaesést prognosztizáltak, 180 milliós számadatot előrevetítve 2019 egészét tekintve úgy, hogy ennek jelentős részét a Huawei a feketelistára kerülés előtt már útnak indította. Ez jócskán elmaradna a gyártó saját, 250-260 milliós prognózisától, ám egy elemző, Guo Minghao ennél pozitívabb közeljövőképre számít: meglehet az imént említett leszállítási darabszám.

A Mate 30 Pro felhasználói rendszerképe a Mate 20 Pro mellett
A hónap vége előtt visszaszerezheti a Huawei az Android licencet, ami a Mate 30-nak is jó hír (balra, forrás: PhoneArena / Weibo)

Guo emellett úgy véli, a Huawei még a hónap vége előtt visszaszerzi az Android licencet, ami kulcsfontosságú, mert a gyártó saját operációs rendszere még fejlesztés alatt áll, és elsősorban Kínában lehet életképes alternatíva, hiszen ott eleve nincs jelen a Google a szolgáltatásaival és Áruházával. A nyugati piacokon viszont vélhetőleg nehezebb volna meggyőzni a vásárlókat, hogy a Térkép, a Drive, a Kereső, a Gmail, a Chrome vagy az Áruház nélkül költözzenek egy drága okostelefonba. Bár a készülőfélben lévő rendszer nemcsak futtatni fogja az androidos alkalmazásokat, a Google rendszerénél állítólag jóval fürgébben teszi majd. A Mate 30 család mindenesetre szinte biztosan Androiddal érkezik, hacsak a Huawei kontra Amerika ügy váratlan fordulatot nem vesz.

Előzmények

Hirdetés