Duplán hajlítható telefonnal készül a Samsung?

Egy friss formatervezési minta legalábbis a Xiaomi koncepciójának felélesztéséről szól. A Galaxy Z Fold Dual előtt jöhet a Z Fold3 S-Pennel.

Hirdetés

Határozottan van fantázia az egy vagy több ponton hajlítható képernyős és szerkezetű mobilkészülékekben, és bár az elsőség szempontjából vannak kérdőjelek (valamennyire az LG G Flex hajlítható volt, összecsukni viszont csak a Royole Flexpai-t lehetett), a Galaxy Z Fold és Z Flip sorozat eddig a műfaj meghatározó párosa.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Már pletykálnak a következő Z Flipről is, ám most nem erre vonatkozó formatervezési mintát nyújtott be a Samsung. Az itt közölt képeken ugyanis két ponton hajlítható, méretesebb cucc vehető szemügyre, amely némileg hasonlít a Xiaomi azon prototípusára, amiből aztán nem lett semmi.


(forrás: Letsgodigital) [+]

A Letsgodigital a mintán szereplő mobilt csak Galaxy Z Dual Fold néven emlegeti (szerintem a Z Fold Dual szerencsésebben cseng), és a kifele hajtható képernyő hátul aszimmetrikus, vélhetőleg középen a kameráknak meghagyva a helyet. A Koreai Szellemi Tulajdoni Hivatal októberben fogadta be a mintát, ami alapján a holland hírportál alkotott lehetséges végterméket.


(forrás: Letsgodigital / Snoreyn) [+]

A dupla hajtás egyik előnye a laptopszerű használat és a „saját lábán” megálló kivitel lehet, jókora képernyővel és hátulról lepattintható támasztékkal. Persze a készüléket máshogy is hajtogathatjuk, végső soron pedig a teljesen nyitott állás lehet a legnépszerűbb használati mód.


(forrás: Letsgodigital / Snoreyn) [+]

Ugyanakkor, mint mindig, egy szabadalmi hivatalhoz benyújtott minta nem garantál végterméket, és ha lesz is Galaxy Z Fold Dual, várhatóan nem egyhamar. Az útirányt az első Fold azonban már kijelölte, szóval biztos tartogat a műfaj formai meglepetéseket. Addig pedig befuthat a Z Fold3: szintén formatervezési mintából ezt a rendert alkották meg, immáron S Pen stylusszal:


(forrás: Letsgodigital) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés